Åpnet Appelsinia

Litteraturfestivalen Appelsinia er i gang, og skal gi barn og unge gode opplevelser med bøker og forfattere.

- Dette er syvende året jeg åpner Appelsinia. Noen sa at det var dårlig vær i dag, men det er jeg ikke enig i. Dette er perfekt vær til å lese og kose seg med en god bok, sa ordfører Hedda Foss Five da hun åpnet årets Appelsinia-festival utenfor Ibsenhuset.

Regnværet hadde lite å si for de fremmøtte 3. og 5. klassingene fra Skien, som fikk se Fridtjof Fomlesen introdusere ordføreren.

Litteraturfestivalen Appelsinia ble arrangert første gang i 2013, og samler skoleelever fra hele Skien til en bokfest som varer i flere dager. Her får barn og unge møte forfattere og ble kjent med samtidslitteratur. En rekke av Norges mest leste barne- og ungdomsforfattere er tilstede under festivalen.

Se her for program og mer informasjon om Appelsinia:

Skien kommune ved kulturkontoret har hovedansvaret for Appelsinia i samarbeid med Skien bibliotek, Telemark fylkesbibliotek, Litteraturhuset i Skien og DKS Telemark. Festivalen er støttet økonomisk av Norsk Kulturfond og Telemark fylkeskommune.

Publisert: 10.09.2019 12:06
Sist endret: 10.09.2019 12:08