Arkitekter og rådgivere er valgt

Nå starter prosjekteringen av nytt sykehjem i Kverndalen. Samarbeidspartner for arkitekter og tekniske rådgivere er på plass.

Valget falt på prosjekteringsgruppen med Børve Borchsenius Arkitekter AS. De har med seg KHR Architecture som samarbeidende arkitekter, Sweco Norge AS som tekniske rådgiver, Dronninga Landskap AS som landskapsarkitekt og Grunnteknikk AS som geotekniker.

Onsdag signerte kommunen kontrakten med Børve Borchenius.

- Veldig gøy at en ny milepæl for urbant sykehjem er nådd! Arkitektene er valgt, og vi har fått en spennende miks av lokale, anerkjente aktører og dansk kompetanse. Nytt sykehjem i sentrum av byen vår er et prosjekt som hele bystyret gleder seg til og heier på. Lykke til og gratulerer med et prestisjetungt og viktig oppdrag, sa ordfører Hedda Foss Five i forbindelse med kontraktsigneringen.

Jan Olav Horgmo og Torunn Aksnes (Børve og Borchsenius), Palle Bo Rasmussen og Henrik Danielsen (KHR Architecture), Bård Hanstrøm Hansen (Sweco), Hedda Foss Five, Anita Ballestad, Stein Kristiansen og Ulf K. Rønneberg (Skien kommune) deltok på kontraktsigneringen.

Bystyre vedtok bygging av nytt sykehjem i Kverndalen i sitt møte 6. april 2017

En del av byutviklingen

Prosjektet omfatter bygging av en ny institusjon med minst 128 heldøgns plasser, lokalisert i Kverndalen. Det skal etableres to nye dagsentertilbud i bygget med til sammen 30 plasser, og det skal tilrettelegges for næringsvirksomhet på bakkeplan mot Kongensgate. Prosjektet er en del av byutviklingen og skal derfor koordineres med andre byutviklingsprosjekt for å sikre synergieffekter med nærmiljøet.

Mer informasjon om det nye sykehjemmet

Fremdriften i prosjektet

• Oppstartmøte november 2017