Beklager nedleggelser

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Ordfører Hedda Foss Five og rådmann Ole Magnus Stensrud beklager nedleggelsen av avrusningstilbudet ved Borgestadklinikken i Skien

- Skien kommune har mottatt nyheten om at Blå Kors Borgestadklinikken skal legge ned to av fire tilbud i landet. Først og fremst gjelder dette Drammen og Loland i Vest-Agder,  men også avdelingen i Skien blir rammet. I første rekke er det avrusningstilbudet i Skien som blir lagt ned. Det påvirker både behandlingstilbud og  ikke minst arbeidsplasser, sier ordfører Hedda Foss Five i en kommentar.

– Jeg vet at folk fra Telemark har benyttet seg av både medisinavhengighets-enheten i Drammen og tilbudet for unge brukere av illegale rusmidler i Loland, som nå blir lagt ned, fortsetter hun.

-  Dette kommer jeg til å følge nøye med på. Et så etterspurt tilbud må videreføres. Andre aktører innen rusomsorgen har fått anbudene Borgestadklinikken til nå har hatt. Så forventer jeg at det satses kraftig på disse tilbudene framover, sier Foss Five, som er lettet for at sykehuset Telemark har fått 10 avrusningsplasser etter anbudsrunden.

 

Skiensrådmann Ole Magnus Stensrud  synes det er leit av at avrusningstilbudet ved Borgestadklinikken legges ned, men har tillit til at det faglige tilbudet blir videreført. - Det er betryggende at spesialfeltene som behandling av familier med små barn og gravide, behandling av spilleavhengige videreføres, samt at det blir utvidet satsning på tiltak innen rus og psykiatri her i området. Fagmiljøet i Skien er blant landets beste, sier han.

 

Ordfører Hedda Foss Five, utvalgsleder for Helse og Velferd Trine Almenning og rådmann Ole Magnus  Stensrud skal møte ledelsen ved Borgestadklinikken i neste uke for å drøfte situasjonen.

 

Publisert: 12.01.2018 12:20
Sist endret: 01.11.2018 14:16