Bruk av munnbind i Helse og velferd

Det iverksettes midlertidig bruk av munnbind i hjemmetjenesten.

Helse og velferd i Skien kommune er nå i en situasjon der vi har smitte blant ansatte og tjenestemottakere i kommunalområdet, samt at vi avventer prøvesvar på flere nærkontakter. Vi har også et større antall i karantene, hvilket gjør at vi iverksetter midlertidig bruk av munnbind i hele hjemmetjenesten. Munnbind brukes i henhold til prosedyre for bruk av munnbind i pasientnært arbeid, der 1-meter regel ikke kan overholdes.

Hensikten er i hovedsak å begrense videre smitte, sikre at vi klarer å tilby nødvendige og forsvarlige tjenester, men også å trygge ansatte, tjenestemottakere og deres pårørende frem til vi har god kontroll på smitten. Bruk av munnbind vil bidra til dette, sammen med øvrige «Basale smittevernrutiner». Det er også viktig at vi alle følger nasjonale anbefalinger om tiltak ved symptomer, testing, karantene, sosial distansering og håndvask, da dette også er kritisk for våre tjenestemottakere.

Tiltaket iverksettes midlertidig og frem til 2. desember.

Bruk av munnbind er et strengere tiltak enn de nasjonale retningslinjer fra FHI og Helsedirektoratet. Øvrige tjenesteområder i Helse og velferd avventer og følger gjeldende nasjonale retningslinjer inntil videre, hvor bruk av munnbind iverksettes dersom det er mistanke om smitte blant ansatte, tjenestemottakere eller pårørende.

Erik Nordberg

Kommunalsjef Helse og velferd