Færre med usikker smittekilde

Søndag ble det meldt om to nye smittede i Skien. I påskeuka (uke 13)har Skien kommune fått meldt til sammen 45 positive covid-19 prøver. Dette er en økning fra uke 12, der kommunen fikk meldt 31 positive prøver.

Likevel tror vi at de strenge tiltakene som ble iverksatt den 19.03,  har hatt effekt:

Til forskjell fra de to ukene før påske, har vi gjennom påskeuka sett at de aller fleste nye positive prøvene tilhører nærkontakter som blir testet etter rutine.

Det er også hovedsakelig husstandsmedlemmer som har testet positivt i denne perioden. Smitten har rammet husstander med mange medlemmer, der da naturlig nok de fleste blir smittet.

De strenge smitteverntiltakene i Grenland, er pålagt av Regjeringen etter dialog mellom kommunene, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Helsedirektoratet og FHI.

I Grenland varer 5A-tiltakene foreløpig til og med 08.04.21.

Onsdag skal Grenlandskommunene i nytt møte med statsforvalteren,  Helsedirektoratet og FHI, der det skal diskuteres videre håndtering.

Hvordan hver og en av oss har overholdt smittevernregler –og anbefalinger gjennom påskeuka, vil kunne påvirke videre håndtering av smitteverntiltak i Grenland.

Publisert: 06.04.2021 16:31
Sist endret: 06.04.2021 16:31