Fem nye smittede i Skien

KORONANYTT: Skien kommune mottok mandag informasjon om fem nye smittetilfeller.

Alle er oppdaget etter smittesporing rundt tidligere kjente tilfeller. Smittesporing pågår fortsatt, og nærkontakter settes i karantene og testes fortløpende.

I uke 7 ble det testet 777 innbyggere, hvorav 166 i helgen.

Dette er en påminnelse for alle om fortsatt å unngå samvær, holde fysisk avstand til andre, og teste seg hvis en tror en kan ha blitt utsatt for smitte. Det er spesielt viktig ikke å gå på skole eller jobb ved selv lette forkjølelsessymptomer.

Her kan du lese om endringer i de nasjonale føringene fra tirsdag 23.februar:

Her er rådene for vinterferien:

• Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk, og test deg!
  • Alle må være forberedt på å endre planene for vinterferien dersom det oppstår lokale utbrudd.

Reiser

• Ikke reis til utlandet.
  • Du kan dra på hytta eller hotell innenlands, men unngå kollektivtransport hvis det er mulig.
  • Det er viktig at du følger smittevernreglene som gjelder dit du skal.

Sosialt

• Være sammen med få personer i sosiale sammenhenger. Vær helst utendørs hvis du møter andre.
  • De nasjonale anbefalingene som gjelder for besøk gjelder også på hytta. Ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til dem du bor sammen med. Hold minst én meters avstand til gjestene. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man være flere. Ikke del soverom med andre enn de du er sammen med til daglig.

Butikker og aktiviteter

• Handle helst det du trenger før avreise. Hvis du likevel må handle, velg tidspunkter når det er lite folk.
  • Unngå i størst mulig grad å oppsøke steder der mange er samlet slik som serveringssteder og skistuer.
  • God håndhygiene og avstand til andre gjelder hele tiden.

Publisert: 23.02.2021 10:02
Sist endret: 23.02.2021 10:02