...og de nominerte er...

De tre nominerte til årets Ibsenpris er M H Hallum,  Knut Nærum og Kristofer B. Grønskag.

Vinneren av Ibsenprisen 2018 offentliggjøres på årets Ibsenprisutdeling, 21. mars i Ibsenhuset.

Ibsenprisen deles ut hvert år av Skien kommune. Den tildeles en dramatisk tekst som i løpet av siste kalenderår har hatt urpremiere, eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater. Urpremierer må finne sted i Norge. Juryen kan velge å gi prisen for et samlet dramatisk forfatterskap. Vinneren må bo eller virke i Norge. Prisen er på 150.000 kroner og en statuett laget av Nina Sundbye.

Juryen sier følgende:
- Juryen har lest 50 manuskripter i vidt ulike sjangre, fra helaftens skuespill til enaktere. Bredden er for tiden stor og nyskrevet, norsk dramatikk av høy kvalitet er for tiden å se på scener over hele landet. Og bak de tre nominerte scenetekstene står tre formsterke dramatikere hvis dramatiske forfatterskap har utviklet seg og modnet over flere år. Tekstene utmerker seg på ulikt vis, men et fellestrekk ved dem er at de alle er svært godt dramaturgisk konstruert og utviser en særpreget språklig og teatral bevissthet.

Juryen har bestått av seks medlemmer:

• Norsk kritikerlag: Karen Frøsland Nystøyl
  • Norsk dramaturgforum: Njål Helge Mjøs