Gjerpen skole informerer:

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


I ettermiddag sendte rektor ved Gjerpen barneskole ut følgende melding på skolens nettside:

Litt over kl 09 i dag blei det ringt inn en kort melding til skolen. Det var en fordreid, metallisk stemme som på engelsk sa noe om en bombe i en ryggsekk. Liknende melding blei samtidig ringt inn til skoler i flere norske byer. Heldigvis viste det seg etter hvert å være falsk alarm...

Før vi kom så langt fulgte vi den beredskapsplanen og de prosedyrene vi har utarbeida i forhold til slike hendelser, og hadde i samråd med Politiet god kontroll på situasjonen. I samme øyeblikk som vi mottok meldinga på telefon ringte vi Politiet og kobla de på, og de var raskt på plass med både operasjonsledelse og etterforskere. Samtidig utløste vi alarmen her for å få alle ut av bygget og i sikkerhet. Både barna og de ansatte fulgte godt opp, og var raskt evakuert, telt og stilt opp, og allerede før Politiet nådde fram var samtlige elever brakt videre ut av skoleområdet og i sikkerhet, uten å vite hva som egentlig skjedde. Vårt fokus i den første fasen var å få barna vekk og i sikkerhet på en rolig og udramatisk måte, og det trur jeg vi lyktes godt med.

I samråd med Politiet gikk vi gjennom hendelsesforløpet, og satte i verk søk gjennom hele bygningsmassen, fra kjeller til loft, for å sjekke om det var noe unormalt å se, gjenstander som ikke normalt er der osv. Mens dette pågikk var barna i sikkerhet et annet sted sammen med lærerne sine. Stemningen der var rolig og avventende hele tida. Etter hvert vurderte Politiet dette til ikke å være en reell trussel, og gav signal om at det var trygt å hente alle tilbake til skolen.

Alle kom da rolig og greit tilbake, og etter hvert som klassene samla seg på klasserommet sitt gikk vi i ledelsen rundt fra klasse til klasse og informerte om hva som hadde skjedd, og at alt nå var trygt og normalt igjen. Vi svarte på spørsmål barna hadde, og lærerne fortsatte videre med det til alle hadde fått spurt om det de lurte på . De to siste timene i dag var vi tilbake til normal timeplan igjen.

Det er viktig å understreke at dette viste seg å være en tom trussel. Det er eller har ikke vært noen bombe på skolen, og alt er trygt og godt slik det pleier å være. Vi tenker at vi har takla situasjonen godt, og gjort det rette i denne situasjonen, nemlig ta meldinga på alvor og få barna i sikkerhet. Og så ber vi om forståelse for at vi ikke har vært veldig tilgjengelige på de mange telefonene som har ringt inn i dag, fordi vi har hatt fokus på barnas sikkerhet først og deretter på å debrife og berolige de inntrykk man sitter igjen med. Det siste vil vi også ha fokus på i morgen, om noen skulle trenge det.


Sendt fra min iPhone

Publisert: 08.03.2017 18:06
Sist endret: 05.07.2018 15:05