Her er reglene for munnbind

Mange er usikre på hvordan munnbindpåbudet skal praktiseres. Derfor finner vi det riktig å korrigere og tydeliggjøre. I dagene før jul skal du bruke munnbind i butikken, i kjøpesenteret, på bussen og i taxien.

Covid-19 tilfellene har økt i Skien de siste ukene. Derfor må vi forsterke tiltakene for å stoppe spredningen. Du kan hjelpe til ved å følge disse reglene:

Munnbind skal brukes  på offentlige kommunikasjonsmidler, herunder taxi og i butikker/kjøpesenter. Tiltaket gjelder ikke for personer under 12 år.

Det gjelder heller ikke for mennesker som av medisinske årsaker helst ikke bør ha det.

Tiltaket gjelder foreløpig til og med lille julaften.

Husk de andre tiltakene!

Munnbind erstatter ikke de andre forebyggende tiltakene, som vi kjenner godt fra før. Enda viktigere er å sørge for avstand mellom mennesker og gode hygiene- og renholdsrutiner.

Bare du er litt forkjølet eller føler deg uvel – hold deg hjemme. Er du foreldre av et barn i karantene (nærkontakt til smittet på skole for eksempel) ta en test. Det er fort gjort!

Her finner du elektronisk timebestilling for covid-19 test.

Munnbind på jobb?

Vi får mange spørsmål om ansatte også er pliktige å bruke munnbind. Den ansvarlige i bedriften må vurdere dette. Uansett må disse reglene følges:

-        ansatte må ikke komme nærmere kundene enn 1 meter

-        ha god publikumsinformasjon

-        tilgjengelig hånddesinfeksjon

-        påse at ikke for mange personer oppholder seg i lokalet av gangen

-        gjerne benytte pleksiglass-skillevegg i kasser

-        er nøye med at ansatte som har luftveissymptomer eller har hatt kontakt med smitte holder seg hjemme

Tjenester med en-til-en kontakt som frisører, fotterapeuter, tatoveringsvirksomheter mv må bruke munnbind. Frisører mv med en-til-en-kontakt - FHI

Det er viktig å understreke at det er bedriftens ansvar å sørge for at reglene blir overholdt.

Ikrafttredelse og varighet

Lokal forskrift om forebygging av koronasmitte i Skien kommune

Denne forskriften er vedtatt av formannskapet i Skien 14.12.20 for å begrense spredningen av koronasmitte, etter gjeldende smittevernfaglige anbefalinger fra kommuneoverlege og FHI.

Hjemmel: Forskriften er fastsatt av Skien formannskap med hjemmel i lov 5.

august 1994 nr. 55 om vern mot smittsomme sykdommer § 4-1.

Forskriften er gjeldende fra 14.12.2020 kl.24:00 til og med 23.12.2020 kl.24:00.

Forlenget forskrift gjeldene til 12.01.2021 kan du lese her.

Publisert: 15.12.2020 10:48
Sist endret: 22.12.2020 16:06