Influensaen på vei

Oversikten fra Folkehelseinstituttet tyder på at influensaen nærmer seg og det haster nå å ta vaksine!

Kommuneoverlege Vegard Høgli oppfordrer spesielt alle som har høy risiko for å bli alvorlig syke av influensa: personer med ulike helseproblemer og eldre over 65 år om å la seg vaksinere. Vaksinen kan du få hos fastlegen din eller på vaksinasjonskontoret på Skien Helsehus Se åpningstider her.

Det er også viktig å følge enkle råd for å unngå å bli smittet, og dersom en allerede er blitt syk, unngå å smitte andre:

Vær nøye med å vaske hendene godt og ofte, spesielt når du har vært ute blant folk. Ha gjerne med spritholdig hånddesinfeksjonsmiddel i lomma når du er ute, og bruk den.

Unngå å hoste og nyse rett ut i lufta. Bruke et papirlommetørkle som du kaster etter bruk. Til nød kan du hoste i albukroken.

Sykehuset er bekymret for økt pågang på grunn av influensa de nærmeste ukene. De minner om at hvis man er ellers frisk, er influensa som regel ikke farlig, og det beste er å holde seg i ro hjemme. Ved komplikasjoner, så som pustevansker, svær medtatthet eller langvarige symptomer bør en søke lege, men det er ønskelig at en tar kontakt med fastlegen eller legevakten på telefon før fremmøte.

Publisert: 07.02.2020 13:10
Sist endret: 07.02.2020 14:28