Sol og farger på torget i påsken

Handelstorget er Skiens hjerte og skal utvikles til en inkluderende møteplass. Nå har Skien kommune plassert fargerike utemøbler og plantekasser på torget. Og barn kan låne leker til å leke med.

Torget i påsken

Påsken står for døren og vi har gjort klart for at det skal være hyggelig å ta en bytur til torget i påskesola. Blant innspillene fra befolkningen som kom frem i møtet om sentrum i Parkbiografen i fjor høst var ønsket om flere utemøbler å sitte på og å tørre og bruke farger. Benkene som var på torget har derfor fått et nytt liv i to av murbyens bakgårder. Vi har satt ut nye fargerike møbler og plantekasser på torget. Flere plantekasser med trær, blomster og busker vil komme. De må vokse seg litt til før de flyttes ut. Det blir en liten skog på torget når det nærmer seg sommer. Sammen med møblene slipper vi ut dyrene som kan lekes med på kravlelandskapet. Du kan låne dyrene gratis på kaféene rundt torget.

Torget har i dag mange funksjoner; det er sted for torgutsalg, uteservering, teater, festivaler, konserter og mye mer. I handlingsprogrammet Skien 2020 ønsker vi å videreutvikle dette møtestedet med nye funksjoner. Torget skal fungere enda bedre med ulike tilbud, slik at flere skal ha lyst til å komme hit og oppholde seg her.

Utvikling i to faser
Videreutviklingen av torget var delt opp i to deler: lek på Handelstorget fase 1 og 2
Fase 1 er avsluttet. Vi har gjort en oppfrisking av ledelinjer og montert varslingsfelt i trapp, skiftet ut ødelagte og tilsølte heller, flyttet sykkelparkeringer for bedre tilgang til butikker og satt opp belysning på øvre del av torget. Vi har bygd et lite gummikravlelandskap for de minste. Barn kan låne lekedyr til å leke med på gummilandskapet i kafeene rundt torget. Hver kafé får sin egen farge på dyrene.

Fase 2 var planlagt å være en oppfriskning av møblene og et nytt leke- og klatrestativ langs fasaden til Arkaden. Dette var planlagt gjennomført i 2017. Da R8 tok over Arkaden, satt vi oss raskt ned for å se på hvordan vi kan jobbe sammen om å få torget til å bli det samlende stedet vi ønsker det skal være. Vi har hatt en god dialog og R8 ønsker å bidra til at Arkaden og torget sees i sammenheng. De ønsker aktivitet inne i sentret som også benytter torget. Derfor samarbeider vi nå for å finne de helhetlige og gode løsningene. Fase 2 av Lek på Handelstorget tar derfor en «timeout» i forhold til de opprinnelige planene.

- Samkjøringen av planene for torget med de nye eierne av Arkaden gjør at vi får en best mulig løsning, sier ordfører Hedda Foss Five.

Samarbeider om utviklingen av torget: Tommy Thovsland fra R8, Ordfører Hedda Foss Five og Marja S. Folde fra Skien kommune, Henrik Poulsson og Franco Ghilardi fra arkitektene.

Publisert: 07.04.2017 13:02
Sist endret: 07.04.2017 13:47