Levende lokaler - levende sentrum

Skien kommune og Skien By inviterer til åpent møte om levende lokaler og levende sentrum  9. november kl 18.00 på Parkbiografen.

Skien kommune og Skien by deltar i nettverket Levende lokaler  Det er et prosjekt i regi av Design og arkitektur Norge (DOGA) bestående av 25 kommuner. Årets nettverkssamling er lagt til Skien og i den forbindelse inviterer Skien kommune og Skien by til et åpent kveldsmøte der flere av foredragsholderne på samlingen vil delta. Temaene vil være bibliotekets, kjøpesenterets og gågatas rolle i framtidas sentrum.

Kl 18.00 Velkommen ved ordfører Hedda Foss Five

Kl 18.05

• Fra kjøpesenter til handelskvartal - handelen som motor i sentrumsutviklingen? Franco Ghilardi, Ghilardi + Hellsten arkitekter
  • Bibliotekets nye rolle i sentrum - status og videre arbeid med Ibsenbiblioteket. Gunn Marit Christenson, prosjektleder Ibsenbiblioteket
  • Bilen vs gågata - må sentrum fylles med biler, eller hvordan få handel/handlende til gågater? Magnus Jørgensen, Rodeo arkitekter
  • Gårdeiernes muligheter - hvordan kan en gjennom samarbeid skape merverdier og utvikle sentrum? Jan Willy Føreland, WSP

19.20 Samtale mellom Franco Ghilardi, Magnus Jørgensen, Siri Holmboe Høibo, Jan Willy Føreland, Mette Gundersen, Henriette Stoltz og Knut Wille.

20.15 Avslutning

Fullstendig program