Naturvernere lærte om datasenter

Alle natur- og friluftsorganisasjonene ble denne uken invitert til informasjonsmøte om datasenterplanene ved Gromstul i Skien.

På møtet redegjorde Statkraft og Norconsult for planene om et hyper scale datasenter, og hvordan man skal jobbe for å få store aktører med behov for datalagring til å satse på Skien. For tiden jobbes det med reguleringsplaner i Skien kommune, samtidig som Telemark fylkeskommune undersøker eventuelle fornminner.  Norconsult administrerer undersøkelsen av natur- og miljømessige forhold i  området.

Arbeidet med å holde særmøter for parter med spesielle interesser for Gromstul/Valebø-området fortsetter i tiden som kommer. Det er sendt ut varsel om planarbeid til alle interessenter.

Publisert: 08.09.2017 14:23
Sist endret: 08.09.2017 14:28