Skien blant de rimeligste i Telemark

Skien kommune er blant de kommunene med lavest kommunale gebyrer i Telemark.

Tallene fremkommer i en fersk rapport utarbeidet av Statistisk sentralbyrå (SSB) for Huseiernes Landsforbund.

SSB har tatt utgangspunkt i 2017-tallene for kommunale gebyrer, inkludert moms, for en standard bolig på 120 kvadratmeter.

I gjennomsnitt betaler boligeiere 11.200 kroner for vann, avløp, renovasjon, samt feiing og tilsyn knyttet til boligen i 2017. Kostandene for kommunale gebyrer varierer på landsbasis fra 5.284 kroner til 20.563 kroner. I Skien ligger de kommunale gebyrer på 9.366 kroner.

- Tallene gjenspeiler det generelt lave kostnadsnivået for tjenesteproduksjon i Skien kommune. Vi må imidlertid forvente at utgiftene vil kunne øke noe i tiden som kommer på grunn av større investeringer i vann- og avløpsnettet de kommende årene, sier assisterende rådmann i Skien kommune, Jan Petter Johansen.

Publisert: 20.07.2017 13:13
Sist endret: 20.07.2017 13:28