Skien har høy vaksinasjonsdekning

Dekningsstatistikken for barnevaksinasjonsprogrammet 2017 og 2018 er nå klar. Skien har høy dekning.

- Skien kommune har høy vaksinasjonsdekning for alle barnesykdommene, og resultatene er enda bedre i 2018 enn i 2017, sier kommuneoverlege Vegard Høgli.

Dekningsstatistikken for barnevaksinasjonsprogrammet 2017 og 2018 er nå publisert på nettsiden til Folkehelseinstituttet, www.fhi.no

Kommuneoverlegen oppfordrer til å slutte opp om vaksinasjonsprogrammet.

- Den siste tidens fremvekst av meslingetilfeller, spesielt i miljøer der mange velger ikke å vaksinere barna sine, gjør at det er viktig å minne om betydningen av vaksine. Dette gjelder både for den enkelte og for å oppnå såkalt flokk-immunitet, det vil si at spredning ikke kan skje og forårsake epidemier. Dette er spesielt viktig for de mest smittsomme sykdommene som meslinger og poliomyelitt. Grensen for å oppnå flokkimmunitet er 85 % vaksinedekning. Skien kommune ligger over dette for alle typer vaksiner, sier Høgli.

Publisert: 12.04.2019 14:03
Sist endret: 12.04.2019 14:04