Vanningsrestriksjoner

På grunn av det varme og tørre været i mai og  juni har  Skien kommune innført vanningsrestriksjoner som skal gjelde ut sommeren

Når kan du vanne?

Det er ikke tillatt å vanne med vannspreder eller å la hageslange ligge og renne.

Det er kun tillatt å vanne med håndholdt slange i tidsrommet kl 20.00 – 22.00. Abonnenter med husnummer som ender på like tall (0,2,4,6 osv.) kan vanne med håndholdt slange på datoer som ender på like tall. Abonnenter med husnummer som ender på ulike tall (1,3,5,7 osv.) kan vanne på datoer som ender på ulike tall.

Forbudet gjelder ikke næringsvirksomhet.

I enkelte tilfeller gir vi dispensasjon fra vanningsforbudet. Du kan sende en søknad om dispensasjon til Skien kommunes postmottak: skien.postmottak@skien.kommune.no

Mangel på CO2

Det har kommet en situasjon til som gjør at vi må spare på vannet. Tilførsel av CO2 i flytende form har stoppet opp i hele Europa, etter at ammoniakkfabrikken til Yara på Herøya har måttet stoppe på grunn av feil. Vi bruker CO2 i vår vannbehandling. Vi har sannsynligvis CO2 ut juli, men det er derfor også viktig at vannforbruket holdes så lavt som mulig.

Publisert: 11.06.2018 19:28
Sist endret: 05.07.2018 15:03