Sparket i gang medvirkningsvår for Ibsenbiblioteket

Tirsdag 28. mars sparket ordfører Hedda Foss Five i gang det som trolig blir en svært fruktbar vår for det pågående arbeidet med prosjekt «Ibsenbiblioteket».

Sammen med prosjektleder Gunn Marit Christenson og leder for delprosjekt Ibsen besøkssenter Anette Storli Andersen svarte ordføreren på spørsmål fra folk i biblioteket og de som henvendte seg via Telemarkavisas nettside. Skiensfolket viste både engasjement og hjerte for det pågående arbeidet.

Ordføreren er ikke i tvil om at det å bruke tid på et nettmøte om «Ibsenbiblioteket» er riktig prioritering.

–  Dette er det mest spennende byutviklings- og kulturprosjektet som Skien har på mange år. Det vil bety masse for byen, som en attraksjon, men også ved å skape et bedre tilbud for Skien, og for hele fylket. Så dette vil jeg gjerne prioritere å følge så tett som mulig, og ikke minst lytte til hva befolkningen mener. Som beslutningstaker er det viktig, sier Hedda Foss Five.

«… det er kjempeflott at det skal bygges et nytt bibliotek. Hvor det skal ligge spiller ingen rolle for min del. Biblioteket i sin form i dag er traust og kjedelig. Så på tide at byens innbyggere får et mer moderne bibliotek.» skrev en som signerte med Grethe. Fredrik fra Åfoss var opptatt av de yngste bibliotekbrukerne:

«Det nye biblioteket bør inneholde et godt tilbud til barna som stimulerer til leselyst. Barna er viktigst, de er fremtiden.» Det kom også konkrete innspill om utstillingslokaler for kunstnere, flere grupperom og lesesalsplasser, lengre åpningstid – og mange etterlyste en god café.

Noen tok også turen til biblioteket for å møte representantene for prosjektet ansikt til ansikt. I tillegg til åpent prosjektkontor og nettmøte lanserte prosjektet også en egen infomasjonsside på skien.kommune.no/ibsenbiblioteket, fysiske idétavler på biblioteket og på servicetorget på Kaffehuset, og en egen digital idétavle for alle som vil melde inn tanker og innspill til prosjektet.

Hedda Foss Five trakk fram de mange gode spørsmålene, og at mange var opptatt av innholdet og Ibsen.

– Folk har fått med seg at vi det er mer enn et bibliotek vi planlegger, at vi også skal lage en attraksjon, og at dette betyr mye for byen. Det er mange som følger med på det som skjer, dette betyr mye for mange.

Merker dere også forventningspresset, spør hun henvendt til prosjektleder Gunn Marit Christenson, Anette Storli Andersen og leder for delprosjekt bibliotek, Agnete Mjelland Hafskjold, som står bøyd over tastaturet og nikker mens de svarer spørsmålsstillerne på ta.no.

Publisert: 29.03.2017 10:05
Sist endret: 29.03.2017 10:16