Statlige midler til bredbånd

Skien kommune har fått tre millioner kroner til utbygging av bredbånd i Melum og Kilebygda.

Stortinget bevilger årlig penger til områder hvor kommersiell utbygging av bredbånd ikke er lønnsom. I år fordeles 139 millioner på 40 kommuner og Skien er altså en av dem.

– Dette er veldig bra, en slik tildeling fra staten gjør det mulig å gå i gang med å gi flere beboere i distriktene bredbånd, sier ordfører Hedda Foss Five.

Vi anslår at 90 husstander i Melum og 50 i Kilebygda er helt uten internett. Utbyggingen vil i tillegg gi 270 husstander bedre bredbåndsdekning enn de har idag. Nå blir det utlyst en anbudskonkurranse på å føre fram bredbåndet. Den totale rammen for utbyggingen er på 9,5 millioner kroner. Skien kommune bidrar med 2,5 millioner.

- Vi håper nettleverandøren legger den siste delen på bordet, sier utbyggingssjef Tor Arnesen i Skien kommune.

Les mer om statlig tilskudd til bredbåndsdekning på Nasjonal kommunikasjonsmyndighets nettsider

Publisert: 21.09.2017 10:24
Sist endret: 21.09.2017 10:28