Tradisjonsrikt julespill med ny vri

Det tradisjonsrike julespillet på Stigeråsen skole handler om å formidle julens budskap og verdier. I årets julespill har de derfor valgt å ta med to vers fra Koranen.

Mesteparten av julespillet har tradisjonelt, kristent innhold. De to versene er tatt med for å vise at Jesus også er omtalt i Koranen, men her som profet.

Ved Stigeråsen skole er 40 % av barna minoritetsspråklige. Et av skolens mål er å skape respekt og forståelse for ulikhet mellom mennesker med ulik religion og kultur. Med årets julespill ønsker de å vise at selv om vi er forskjellige, har vi også mye til felles.

Kommunalsjef for Oppvekst, Grete Gjelten, støtter og gleder seg til årets julespill.

- Alle skolene i Skien kommune har stor respekt for kristendommens rolle i norsk kulturarv. Årets julespill handler om mangfold og inkludering i praksis, og jeg håper både jeg og flest mulig av politikerne får mulighet til å se julespillet på Stigeråsen skole, sier Gjelten.

Publisert: 08.11.2017 12:34
Sist endret: 08.11.2017 12:39