Utfordringer med snø, vann og manglende strøm

Det store snøfallet i Skien det siste døgnet er ingen krise, men skaper utfordringer. Alt disponibelt mannskap er ute. De brøyter og skraper veger og åpner sluk for å fjerne overvann. Arbeidet er krevende og innbyggergrupper som trenger det mest prioriteres.

Kommunen satte kriseledelse tirsdag morgen for å koordinere innsatsen mellom  avdelingene.

Noen mangler strøm

I løpet av natta har det vært strømbrudd for noen innbyggere i Skien. Skagerak Energi jobber kontinuerlig for at de ca 1200 kundene skal få strømmen tilbake. Venstøp skole og Tufte - og Fossum barnehager er stengt på grunn av strømbrudd. Barna i barnehagene har fått tilbud om å være i andre barnehager i dag.

Strømmen gikk på vannverket i Steinsvika i natt. Strømmen er tilbake, men vi kjører anlegget på aggregat.

Fremkommelighet på veger

Det har snødd kontinuerlig siden i går ettermiddag. Brøytemannskaper har vært ute og brøytet kontinuerlig siden da. De følger fastlagte ruter. Vi ber om forståelse for at det kan ta noe tid før alle veger er ryddet for snø. Den bløte snøen gir også utfordringer med overvann. Mannskaper er ute for å åpne sluk slik at overvannet synker. Fint hvis du har mulighet til å parkere bilen på egen eiendom, da hjelper du brøytemannskapene med å komme raskere frem.

Hjemmetjenesten har utfordringer på det vanskelige føret, men oppfølgingen av brukerne av hjemmetjenestene går som planlagt med noen forsinkelser. De som har behov hjelp får hjelp og kommunen har kontakt med alle brukerne av hjemmetjenestene.

Synkende temperatur det neste døgnet

Det er meldt synkende temperatur det neste døgnet. Skien kommune har derfor stort fokus på å fjerne snø og overvann på veger og gater i løpet av dagen slik at vi unngår at det fryser. Vi vil følge løpende med på behov for salting og strøing når temperaturen synker. Vi oppfordrer innbyggerne om også å fjerne snø på sine eiendommer for å unngå at den fryser.

Råd til deg som innbygger om snøfallet og temperatursvingningene

Yr melder om synkende temperaturer i Skien det neste døgnet.

Fare for takras

Den tunge snøen utgjør en risiko for takras. Vi oppfordrer alle gårdeiere til å sikre områdene rundt sine gårder.

Har du spørsmål om situasjonen, ta kontakt med kommunens Servicesenter på telefon 35 58 10 00. Der er det betjent kl 08.00 – 16.00. Hvis du ringer etter kl 16.00 blir du automatisk satt over til 110 som videreformidler kontakt med ingeniørvakta i kommunen.

Publisert: 16.01.2018 11:17
Sist endret: 21.02.2018 15:07