Litteraturfestival Skien 8.-11. sep 2020

Åpent program

Appelsinia har, i tillegg til DKS-formidlingene på dagtid, et åpent program på kveldstid. Her det litt for både små og store litteraturelskere. Med forbehold om endringer.

Tirsdag 10. september

Kl. 18.00: Bok & Bål ved Hvitsteinstjenn
Forfatter Arne Svingen kommer på besøk på Bok & bål  på Hvitsteinstjenn. Svingen vil lese og fortelle fra sitt forfatterskap. Vi kan love at det blir grøss og gru. Felles avreise fra Fritidsparken, utenfor hovedinngangen kl.18.30 Arrangementet er et samarbeid mellom DNT avd Telemark og Appelsinia litteraturfestival. Gratis

Onsdag 11. september

Kl. 19.00: Foreldremøte på Folque for folk. Velkommen til et foreldremøte uten lærere, men med forfatter Arne Svingen. Svingen er en av våre beste og mest erfarne forfattere. Han har mer enn 1000 skolebesøk bak seg, og vet litt om hvordan situasjonen er der ute i skolen, om gutter og jenter og lesing. Om boka som taper mot skjerm. Hva skal til for å inspirere til lesning? Hvordan får vi med gutta? Og har høytlesning noe for seg? Bli med på foreldremøte, dette er et viktig og spennende tema, enten du er forelder eller ei. Åpen bar. Gratis

Torsdag 12. september

Kl. 20.00: Festivalkro på Folque cafè med selveste Liv Gulbrandsen som krovert!

Kroa begynner med høytlesning av Bjørn Ingvaldsen, en av landets fremste og mest erfarne forfattere. Han vil lese fra en av de tristeste bøkene som finnes. Far din, fra 2017. Festivalforfatter Arne Svingen har invitert med seg Ørjan Nordhus Karlsson og Liv Gulbrandsen til scenen hvor vi får ta del i Svingens barnebokpodcast, live! Og ikke minst blir det slampoesi av Skiens egen Marius Abrahamsen. Kanskje du så han på Norske Talenter? Marius vant NM i slampoesi i 2018. DJ og åpen bar Gratis

Fredag 13. september

Kl 12.00: Bildebokas mange muligheter. Seminar på Anitra i Ibsenhuset. 

Birgitte Eek fra Norsk Barnebokinstitutt vil holde foredrag om Barnebokinstituttets forskningsprosjekt «Litteratur, litteraturformidling og kunstopplevelse» (2016 – 2018) som har kombinert forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid. Illustratør Per Ragnar Møkleby vil snakke om hvordan han jobber med tekst og bilde, og lærer undervisningsinspektør Camilla Rist vil fortelle litt om prosjektsamarbeidet med USN, «Bildebøker i multimodale og digitale lese- og skriveprosesser». Dette seminaret er for alle som er opptatt av bildeboka, enten du jobber i skolen, i biblioteket, på kulturskolen eller selv skriver eller formidler. En av Appelsinia forfatterne vil lese på seminaret. Gratis.
Påmelding:  https://telemark.fylkesbib.no/project/appelsinia-2019/

Lørdag 14. september

Kl. 12.00 – 15.00: Bøker i Byen på Handelstorget i Skien.
Appelsinia litteraturfestival har tradisjonen tro arrangementet "Bøker i byen" på Handelstorget i sentrum den siste Appelsinia-dagen. Der blir det salgsboder, aktiviteter og ikke minst kan vi by på fint kunstnerisk program, og andre aktiviteter.

Kl. 12.00: Pingis og drømmedagen
, en illustrert bildebok av Jeannette Platou og Victoria Berge Løvenskiold. Boka handler om Pingvinen Pingis som elsker is over alt på jord, og som ber om iskrem hver eneste dag. Passer for 2–6 år. Møt Victoria og Jeannette som tegner og forteller fra boka Pingis og drømmedagen. Henrik Ibsensgate 3 (like nedenfor scenen). Gratis.

Kl. 13.00: Hujedamej - en musikalsk hyllest til de uforglemmelige karakterene i Astrid Lindgrens univers.  Ronja, Pippi, Emil, Madikken og brødrene Løvehjerte. Alle de kjente og kjære karakterene som vi husker flere tiår etter de ble skrevet. Velkommen til en litterær, morsom og vakker konsertopplevelse for hele familien. Med: Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen. Scenen på Handelstorget. Gratis.

Kl. 14.30: Ruffen gifter seg - en historie om å elske den du vil. Tor Åge Bringsværds har 80 års jubileum i år og dette skal markeres. Bringsværd har skrevet mange bøker om sjøormen Ruffen. Søstrene Mari og Signe Wiik Salvesen formidler fra den hittil sist utkomne boka om Ruffen. Det blir fortelling, sang og musikk.  Scenen på Handelstorget. Gratis.

Det blir bruktboksalg og vaffelsalg på torget denne dagen.