Litteraturfestival Skien 8.-11. sep 2020

Hvem er vi?

Appelsinia litteraturfestival for barn og unge startet i 2013. Skien er Henrik Ibsens barndomsby, og det var her han lærte og lese og skrive. Det er derfor helt naturlig at Skien har en litteraturfestival for barn og unge, som i tillegg bærer et navn fra et av Ibsens stykker, Byggmester Solness. Byggmesteren lover den unge jenta Hilde Wangel at han skal bygge et kongerike til henne. Dette kongeriket, hvor hun skal være prinsesse, skal hete Appelsinia.

Som Ibsenby skal vi formidle ny og spennende samtidslitteratur til barn og unge. Målet for Appelsinia er å gi både den som leser og den som ikke leser, noen gode aha-opplevelser knyttet til boka, og til forfatteren av boka.

Det er Skien kommune som eier festivalen. Det er biblioteket som har hovedansvaret for festivalen i samarbeid med kulturkontoret, Telemark fylkesbibliotek, Litteraturhuset i Skien og DKS Telemark. Festivalen er støttet økonomisk av Norsk Kulturfond og Telemark fylkeskommune.

Programrådet for 2020 besto av Vibeke Stokka (fylkesbibliotekar og litteraturprodusent i DKS Telemark), Marte Lie Kverme (Skien bibliotek), Stian Johansen (Skien bibliotek og Litteraturhuset i Skien) og Helle Riis (festivalleder Appelsinia 2020).

Prosjektgruppa for Appelsinia består av:

Festivalleder
Stian Johansen
tlf. 35 58 13 60

Barnebibliotekar
Marte Lie
tlf. 35 58 13 63

Ungdomsbiliotekar
Cecilie Lysell
tl.f 355 58 13 60

DKS-koordinator
Eli L. Haugland
tlf. 95 00 15 66