Julieta - Grenland filmklubb

Grenland Filmklubb legger også i år en av sine visninger til Appelsinia litteraturfestival. Tirsdag 5. september kl. 19.00 vises "Julieta" på Skien bibliotek, Brunosten. Gratis adgang.

"Så vakker at det nesten svir i øynene" skriver Bergens Tidende om Julieta. Godordene har formelig haglet over denne filmen av den spanske regissøren Pedro Almodóvar.

Julieta er basert på tre noveller av den nobelprisvinnende forfatteren Alice Munro. Almodóvar utnytter materialet til det fulle gjennom sin mesterlige, melodramatiske teft. Julieta har også preg av en romantisk thriller, godt hjulpet av den betagende musikken signert regissørens faste komponist Alberto Iglesias.

Julieta bor i Madrid med sin datter Antía. De lider begge i stillhet over tapet av Xoan, Antías far og Julietas ektemann. Men av og til fører ikke sorg mennesker tettere sammen, men driver dem fra hverandre. Når Antía blir atten forlater hun moren, uten et ord til forklaring. Julieta leter høyt og lavt etter henne, men alt hun oppdager er hvor dårlig hun kjenner sin datter.

Julieta handler om en mors kamp for å overleve uvissheten, men også om skjebnen, skyldkomplekser, og hvordan vi på uforklarlig vis får oss til å svikte mennesker vi elsker. Julieta er nok en triumf fra en av verdens aller største arthouse-filmskapere, Pedro Almodóvar.

Om regissøren:
Pedro Almodóvar (f. 1949) er en spansk regissør og manusforfatter. Han har vunnet Oscar med sine filmer SNAKK TIL HENNE og ALT OM MIN MOR, for henholdsvis Beste originalmanus og Beste fremmedspråklige film. Familie, sex, lidenskap og identitet er tilbakevendende tematikk i Almodóvars filmografi.

Originaltittel: Julieta
Sjanger: Drama
Skuespillere: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Inma Cuesta, Darío Grandinetti, Michelle Jenner, Pilar Castro, Nathalie Poza, Susi Sánchez, Joaquin Notario, Priscilla Delgado, Blanca Pares, Ariadna Matin, Rossy De Palma
Regi: Pedro Almodóvar
Manus: Pedro Almodóvar
Produsent: Agustín Almodóvar, Esther García
Foto: Jean-Claude Larrieu
Musikk: Alberto Iglesias
Nasjonalitet: Spania
Språk: spansk
Lengde: 1 t. 38 min.
Produksjonsår: 2016