Møte med Lars Joachim Grimstad

Lars Joachim Grimstad er en norsk barnebok-forfatter fra Bærum og er tidligere fotballspiller for Stabæk Fotball, hvor han har spilt i ti år. Fra klokken kvart over ni til ti, i dag femte september, har han fortalt litt om seg selv og bøkene sine til elever fra flere barneskoler.

Av Kevin Gundersen.

I disse førtifem minuttene snakket han om mye forskjellige innenfor bøkene sine og hva de handlet om. I tillegg til å fortelle hva de handlet om, leste han også opp innledningen til de to første bøkene: «Barna som forsvant» og «Solkongen».

Lars sto ikke bare og fortalte om seg selv og bøkene, men spurte også barna spørsmål om temaer innenfor bøkene. Han spurte hva de ville gjort hvis de ble statsminister en dag og da svarte barna alt fra at de ønsker å hjelpe miljøet, samt å gi alle en Ferrari. En god dose humor ble også blandet inn under forelesningen og under spørsmålene.

Resultatet av alt dette er at barna virker underholdt og fornøyd. De fikk svar på spørsmålene de hadde, en god latter og trukket på smilebåndene. Stemningen var hyggelig og ga arrangementet et godt resultat.