Møte med Lars Mæhle

På Appelsinia festivalen den 5.september intervjuet vi forfatter Lars Mæhle etter hans andre foredrag. Lars skriver barne og ungdomsbøker og har drevet med dette i 15 år.

Av Denise Hansen, medialinja Hjalmar Johansen v.g.s.

Lars ønsker å formidle at rasisme har vært og er et stort problem rundt unge mennesker og at unge har holdninger som ikke passer seg i visse miljøer, dette var budskapet hans i boken «fuck off i love you», som ble publisert i 2012. Som forfatter i nå 15 år synes han det er en bra mulighet å få møtt unge lesere gjennom Appelsinia festivalen. Da han føler at han får et bedre perspektiv av hvordan de unge leserne tolker bøkene.

Som ung gutt nektet Lars å snakke foran mengder med mennesker, i dag har han publisert mellom 35-40 bøker og holder skrivekurs og foredrag foran større folkemengder. Han ønsker å oppfordre unge til å drive med noe de brenner for å finne deres måte å utrykke seg på.

Lars mener Appelsinia er en veldig ålreit festival der ikke bare de unge får en lærerik opplevelse men også forfatterne. Det at ungdom kan komme på en slik festival og lære om litteratur på en spennende måte er en fin mulighet til å formidle litteratur på.