Aina Basso - Begynte som historiker, endte opp som forfatter.

Basso er en forfatter av både barne-, ungdoms- og voksenbøker. Noe hun tidlig ble fascinert av, er hekser, og det er dette de to første bøkene hennes handler om. Hun skiller seg ut som forfatter, da hun kun skriver om ting som har hendt før, som regel mellom 1600-tallet og 1950.

Basso har lenge ville vist at hun vil bli forfatter, men visste ikke hva hun skulle skrive om. Derfor tok hun først utdanning som historiker, der hun tok en mastergrad. Senere fant hun ut at hun ville skrive bøker om det hun hadde lært der, altså om ting som har skjedd før. Hun har skrevet to bøker om hekser, den ene heter «Heksejakten» og er en ren faktabok, Basso ser for seg å lage en lignende bok, hvor hun heller forteller om bøddelen.

Når Basso har forfattermøtet for 5.klassingene, forteller hun spennende fakta om hekser, samtidig som hun forteller litt om bøkene sine. Hun inkluderer elevene i foredraget sitt, ved å stille dem spørsmål og engasjere dem.