Superheltene overtar Ibsenhuset

«Brune» er ett teaterstykke som handler om Rune som elsker superhelter. En kveld blir Rune til superhelten Brune, og han maler syklene til noen som rev trehytta hans. Stykket handler også om hvor mye Rune savner sin døde bestefar, og hvordan superkrefter ikke alltid strekker til.

Av Anine Skogli. Foto: Anine Olsen. Begge elever ved Hjalmar Johansen v.g.s.

Patrick Børjesson, Kari Ramnefjell, Jens Christian Smith Wergeland, Jon Arne Arnseth og Gard Pedersen kommer alle fra forskjellige steder i landet, men har endt opp sammen i «Teater Joker». Alle er utdannet innenfor teateryrket, og måtte gjennom en hard audition for å være med i stykket.

Teaterstykket er tatt ut fra boka «Brune» skrevet av Håkon Øvreås. Skuespillerne har selv skrevet manus sammen med regissør, og alt som skjer på scenen er improvisert på en humoristisk måte. Hver og en av skuespillerne innehar flere forskjellige roller. -Det blir som en dans uten dans. Det er en lekenhet ved å snurre rundt en gang og bli til en helt annen person, sier Gard Pedersen. For skuespillerne har en rekke forskjellige roller de skal ha vært innom i løpet av forestillingen.

Forestilling er et barnestykke, men passer like godt for voksne som barn.