Hvem er vi?

Appelsinia litteraturfestival for barn og unge startet i 2013. Skien er Henrik Ibsens barndomsby, og som Ibsenby skal vi formidle ny og spennende litteratur til barn og unge. Navnet Appelsinia kommer fra et av Henrik Ibsens skuespill, Bygmester Solness. Byggmensteren lover den unge Hilde Wangel at han skal bygget et kongerike til henne. Dette kongeriket, hvor hun skal være prinsesse, skal hete Appelsinia.

Målet for Appelsinia er å inspirere til den lesegleden som bøkenes verden kan gi. Gjennom formidlinger vil barn og unge møte landets aller beste forfattere og illustratører.

Det er Skien kommune som eier festivalen, og det er kulturkontoret som har hovedansvaret for festivalen i samarbeid med Skien bibliotek, Telemark fylkesbibliotek, Litteraturhuset i Skien og DKS Telemark. Festivalen er støttet økonomisk av Norsk Kulturfond og Telemark fylkeskommune.

Programrådet har bestått av Vibeke Stokka (fylkesbibliotekar og litteraturprodusent i DKS Telemark), Helga Lilleland (Litteraturhuset i Skien) og Troels Posselt (Foreningen!les).

Prosjektgruppa for Appelsinia består av:

Ibsenkoordinator
Anette Storli Andersen