XIVth Ibsen Conference

Verdens Ibsen-forskere møttes i Skien

5.-8. september var Skien møteplass for mer enn 120 Ibsen-forskere og instruktører fra 33 land som deltok på den 14. internasjonale konferansen for Ibsen-forskning. Konferansen ble arrangert av Senter for Ibsen-studier ved universitetet i Oslo i samarbeid med Skien kommune. Temaet var «Ibsen and Power», og programmet ga innsikt i hvilke temaer som gjør Ibsen aktuell i ulike deler av verden.
Det meste av konferansen foregikk på Ibsenhuset, men deltakerne besøkte også Henrik Ibsen Museum på Venstøp, Parkbiografen og Brekkeparken.

Under konferansen ble den amerikanske Ibsen-forskeren Joan Templeton tildelt St. Olavs Orden for sin uvurderlige innsats for å fremme forståelsen av Ibsens forfatterskap.

Ta en kikk på programmet her.