Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn, hovedsaklig mellom 2 og 12 år, og deres familier. Lørdagsbarn har programrekker vår og høst. Lørdagsbarn er et samarbeid mellom mange aktører og varierer fra sesong til sesong. Denne våren bidrar disse arrangørene til Lørdagsbarn-programmet: Teater Ibsen, Parkbiografen, Telemark Museum, Ibsenhuset og Skien kommune, representert ved bibliotek, kulturskole og kulturkontor. Vårens program finner du under. Du kan også laste ned Lørdagsbarn-programmet som en pdf-fil her.

Bestevenner

14. januar kl. 13 g 15 på Teater Ibsen.

Kompisene Tøddel og Tilde har sluttet i det store orkesteret de en gang spilte i. Men hva gjør det? Begge ser ut til å trives som omreisende underholdere...
Så fort Tøddel og Tilde finner et passende publikum drar de i gang sitt musikalske teatershow. men hva er egentlig en ekte venn, og hvordan reparerer man et vennskap som har gått i knas? Av og med Teater Avvik (Tobias Vik og Henrik Berg Larsen). 

For barn fra 4 år. Bill. kr. 50,- på www.teateribsen.no.
Vaffelsalg en time før forestilling. Arr. Teater Ibsen.

Muskat og Gullhår

21. januar kl. 13.00 og 14.30 i Brunosten på Skien bibliotek.

Janne er tilbake i Skien og skal spille dukketeater for barna på Skien bibliotek, nærmere bestemt historien om Gullhår og de tre bjørnene. Men musen Muskat dukker opp og sørger for at forestillingen overhodet ikke lar seg gjennomføre som planlagt! Gjør deg klar for et ellevilt og morsomt gjensyn med den fekke musa Muskat.

Passer for barn fra 3 år og oppover. Gratis adgang, men begrenset plass. Ingen forhåndsreservering. Dørene åpner 15 minutter før forestilling. Arr. Skien bibliotek.

Ila Auto - Blågress for smågress

28. januar kl.14 på Parkbiografen.

 Hvor fort kan man egentlig spille på en banjo? Og hvor lavt kan man egentlig synge, hvis man virkelig prøver? Ila Auto holder en bluegrasskonsert for hele familien, der kjente sanger får nye boots og hatter på. Publikum får blir med på sanger om gele-romper og grevlinger og får høre hvordan brødre og fettere kan spille i band sammen.

Banjo, dobro, kontrabass og vaskebrett – Ila Auto tar alle med på en musikalsk togtur inn i sin skakke verden. Ta plass, hold deg fast og blås i fløyta! Enkel kafé fra kl. 13. 

Billetter kr. 50/75,- på www.parkbiografen.no. Arr. Parkbiografen.

Egner-cabaret

4. februar kl. 13.30. eller 14 i Peer Gynt-salen i Ibsenhuset.

Egner-cabaret er satt sammen som en "Greatest hits" av figurer og sanger som Torbjørn Egner har skrevet og laget melodier til. I Egal Teaters cabaret får du møte kjente figurer som Ola-Ola Heia, Bakemester harepus, Karius og Baktus, Kaptein Sorte Bill, Politimester Bastian og Stabursmusa. Dessuten Ole Brumm og Nasse Nøff som Egner oversatte og laget melodier til.

For barn fra 3 år. Billetter kr. 85,- i døra eller via www.ibsenhuset.no
Kafé i foajeen utenfor Peer Gynt i forkant av cabareten. Arr. Ibsenhuset.

Dovendyr-boogie

11. februar kl. 13, "Brunosten" på Skien bibliotek.

Dovedyret Doris våkner en morgen og oppdager at melodien hennes er vekk!! Skrekk og gru… Alle dyr har jo en egen melodi, men Doris sin sang er altså sporløst forsvunnet! Eneste løsning blir å dra ut på landeveien og lete. På sin kronglete vei møter hun en rekke andre spennende dyr, som har det til felles at de ikke har hørt hennes melodi, men mer enn gjerne synger sin egen sang…
Medvirkende Hilde Norland Gundersen og Espen Gjelstad Gundersen.

For barn fra 2 år. Gratis adgang, men begrenset plass.
Ingen forhåndsreservering. Dørene åpner 15 minutter før forestillingen starter.
Arr. Skien bibliotek i samarbeid med kulturkontoret.

Hulta hulder og ulvekjæresten

18. februar kl. 13 og evt. kl. 15 på Teater Ibsen.

 

Hulta Hulder heter en liten hulder som bor langt inne i en skog i en av Norges grønneste daler. Hulta har magiske evner og kan snakke med både fugler og dyr. En natt hører Hulta noen lyder som ligner veldig på et ulvehyl. Det er jo rart, for det finnes ikke ulv i dalen til Hulta… Eller? Men det skumle blir til moro når Hulta legger ut på oppdagelsesferd og møter de fire store rovdyra. Med Christel Blunck og Silje Risdal Liahagen.

For barn fra 2 år. Bill. kr. 50,- på www.teateribsen.no
Vaffelsalg en time før forestilling. Arr. Teater Ibsen.

Tutomaten 

25. februar kl. 13 og 14.30 i "Brunosten" på Skien bibliotek.

Tutomaten er historien om kompisenen Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvisman putter inn en tomflaske. En sånn maskin vil de også bygge. Men detn skal være til fulle flasker som de kan drikke oppetterpå. I tilleggg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokoladeskuff, tyggisklaff og kakefat på tutomaten. Så er det bare å vente... Tutomaten er en herlig dukketeaterforestilling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig opptimisme. Med Teater Joker.

Passer for barn fra 3 år. Gratis adgang, men begrenset plass. Ingen forhåndsreservering. Dørene åpner 15 minutter før forestillingen starter. Arr. Skien bibliotek.

Tullerusk med Småting 

4. mars kl. 13 på Parkbiografen.

Noen ganger er du skikkelig modig, andre ganger tør du ingenting. Kanskje det er deilig å være litt for seg selv eller å bli helt tullerusk sammen med venner? Alle mennesker har sine meninger, liker forskjellige ting og er ulike på hvert sitt vis. I denne konserten viser Ingrid, André og Erik at det er lov å være seg selv uansett!

Musikerne i gruppa Småting er tre voksne med sans for barn. De lager og spiller egne låter og har spilt sammen i flere år. Alle tre (Ingrid Nåvik Grønlund, André Kassen og Erik Damberg) er utdannet musikere og musikkpedagoger og jobber som profesjonelle musikere i mange forskjellige sammenhenger i fylket vårt.

Billetter kr. 50/75,- på www.parkbiografen.no Enkel kafé fra kl. 12.
Arr. Parkbiografen i samarbeid Telemark fylkeskommune, Team Kultur.

Lekene slår tilbake

11. mars kl. 13 på Teater Ibsen.

Er barbiedukken din en hemmelig spion? Er hoppetauet ditt en livsfarlig maskin? Kan sprettballen din være et eple på verdens siste epletre?
Forestillingen “Lekene slår tilbake” består av improviserte historier basert på lekene barna i publikum har med seg. Historiene forandres fra forestilling til forestilling. Dette er et inkluderende og engasjerende teater hvor barna kan la seg inspirere til å lage sine egne historier. Ta med en leke hjemmefra og kom!
For barn fra 4 - 12 år.
Bill. kr. 50,- på www.teateribsen.no.
Vaffelsalg en time før forestilling. Arr. Teater Ibsen.

Hurra for Henrik / Peer Gynt

18. mars kl. 13 på Handelstorget.

 

Lørdagsbarn feirer at Henrik Ibsen ville ha fylt 189 år den 20. mars og dessuten at dramaet Peer Gynt er 150 år i år. Superformidler Liv Gulbrandsen og pianist Gudrun Klakegg forteller historier om Peer gjennom historier og utdrag fra Edvard Griegs Peer Gynt-suite. Velkommen inn i Peer Gynts løgner, fantasier og eventyrlige opplevelser.

Forestillingen passer best for barn fra 5 år.
Gratis adgang. Arr. Kulturkontoret.

Med egne øyne

25. mars kl. 13 på Telemark kunstsenter.

 

Bli med TKSs formidler på en runde i utstillingene på huset, hvor vi ser på, undrer og snakker sammen.
Etterpå jobber vi i atelieret med vårt eget «kunstverk», inspirert av det vi har sett i utstillingene.

Denne lørdagen er det to utstillinger som vises på TKS. I første etasje er det en ung kunstnergruppe som kaller seg Elementene, som jobber med nettopp de fire elementene (ild, vann, luft og jord) som omgir oss oss. En del av installasjonene er jobbet frem på stedet i ukene før åpning. Andre etasje er viet en retrospektiv utstilling med Gunther Winkelmanns tegninger.

Passer best for barn fra 6 år. Gratis adgang. Det blir enkel servering før og etter formidlingen. Arr. TKS.

Gjøkungen 

1. april kl. 13 i Vognhallen, Skien kulturskole

I småfuglreiret er Gjøkungen et barn som er annerledes. Gjøkungen er konstant sulten og sover ikke om natten. Av og til stikker han av fra reiret og da møter han andre fugler. Han blir venn med hakkespetten som også liker dunk, hakk og bråk. Han møter dessuten den gamle ugla… Hvordan skal dette gå? Andrea Rydin Berge og Sebastian Haugen-Markussen synger og spiller sanger som handler om den store lille Gjøkungens strabaser og utfordringer i og rundt det lille reiret og de små søsknene…

For barn fra 3 år. Bill. kr. 50,- i døra. Enkel kafé i Vognhallen på kulturskolen fra 12.
Arr. Skiensjazzdraget i samarbeid med kulturkontoret.

Påske i parken

 8. april kl.12 - 15 i Brekkeparken, Telemark Museum

Velkommen til Brekkeparken lørdag før palmesøndag! Vi åpner parken for påskemysterier, påskeverksted og påskehygge. Følg med på telemarkmuseum.no og vår Facebook-side Telemark Museum for mer info etter hvert.

Billetter kr 60,- forhåndskjøpes på ticketco.no
Arr. Telemark Museum.

Åpen dag på kulturskolen

22. april kl. 13 - 15 ipå Skien kulturskole.


Kulturskolen inviteer til åpen dag for alle som vil prøve ut kulturskolens mange aktiviteter. Her blir det mulig p prøve ulike instrumenter, danse, tegnese teater, lytte, kuikke og oppleve. Kafé i vognhallen på kulturskolen. 

For barn fra 4 år og oppover. Gratis adgang. Arr: Skien kulturskole.

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 08.02.2017 14:31