Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn, hovedsaklig mellom 2 og 12 år, og deres familier. Lørdagsbarn har programrekker vår og høst.

Peer Gynt

26. august kl. 13 på Handelstorvet.

Bli med inn i Dovregubbens hall sammen med forteller Liv Gulbrandsen og pianist Gudrun Klakegg. Sammen forteller de historier om Peer Gynt (som det i år er 150 år siden ble utgitt), og Gudrun spiller utdrag fra Edvard Griegs Peer Gynt-suite. Velkommen inn i Peer Gynts løgner, fantasier og eventyrlige opplevelser.

Forestillingen passer best for barn fra 5 år.
Gratis adgang.
Arr: kulturkontoret.

Ib i Svarteste Granskauen

2. september kl. 13.00, Parkbiografen.

En kveld for lenge, lenge siden, i den Svarteste Granskauen, våknet Ib og poppet opp øynene. Hun så en familie som bygde seg en hytte. Oioioi, drama! Ib løp innover i skogen og lagde panikk og bråk, så hele skogen rista. Og det var bare begynnelsen på et av Granskauens svarteste kapitler. Da Igor var troll fikk han høre denne historien om sin oldemor Ib av sin mor. Nå kan du også få høre den.
Med Igor Dunderovic og Demetrio Scopelliti.

For barn fra 3 til 10 år.
Bill kr. 50 + billettavgift på www.parkbiografen.no
Arr: Parkbiografen.

Bøker i byen

9. september kl. 12.00 - 16.00, Handelstorget.

Appelsinia litteraturfestival avsluttes med et familiearrangement på og ved Handelstorget.
Kl. 12 og 14 leser Camilla Kuhn fra Gorm er en snill orm og andre av sine bøker i 1. etg i Kaffehuset.
Kl. 12 og 14 har illustratør Kristoffer Kjølberg omvisning i sin utstilling i Galleri HI10, Henrik Ibsen gate 10.
Kl. 13 og 15 blir det konsert med Pling, som spiller Fine og ufine barnesanger på Handelstorget.
Her blir det også salg av brukte bøker, vafler og kaffe.Vi tør love god stemning!

Gratis adgang.
Arr: Appelsinia litteraturfestival.

Trufilotten

16. september kl. 13.00 og 15.00, Teater Ibsen.

Naturforskeren Lonnie har noe spennende å fortelle.
En mystisk skapning befinner seg rett i nærheten, en som ingen har sett før. Det er en Trufilott!
Trufilotten ser merkelig ut og den beveger seg veldig rart. Lonnie har alltid ønsket å møte en Trufilott og er ivrig etter å få forsket på den, men Trufilotten har sine egne påfunn og det hele blir et stort spetakkel.
Er Trufilotten bare rampete, eller er det noe Lonnie ikke forstår? Hvordan møter man noen som er veldig annerledes fra en selv? Kan man lære noe av hverandres ulikheter? Forestillingen varer ca. 30 min.

For barn fra 3 år. Vaffelsalg 1 time før forestillingene.
Bill. kr. 50,- uansett alder. Forhåndssalg på www.teateribsen.no
Arr: Teater Ibsen.

Åpen brannstasjon

23. september kl. 10.00 - 14.00, Skien brannstasjon.

Besøk Skien brannstasjon under Brannvernuka 2017. Her kan du oppleve utrykning til og slokking av bilbrann. Du kan få ta en tur opp i liften, prøve en brannslange og se på brannbiler og annet utstyr på brannstasjonen. Prøv deg på rebusløypa som fører deg rundt på hele brannstasjonen, med feieravdeling og verksted. Du kommer også innom slangevaskeri, soverom og utrykningsgarderoben med alt brannmannstøyet. Det er en liten premie til alle barn som fullfører rebusløypa.

Arrangementet er gratis og passer for alle.
Arr: Skien brann- og feievesen.


Peter Pan

30. september kl. 14.00, Ibsenhuset.

Bli med å se den spennende historien om Peter Pan og Wendy i Drømmeland. Duoen må kjempe mot de onde sjørøverne med Kaptein Krok i spissen. Hvem vinner duellen når Peter Pan må redde Wendy som er blitt kidnappet på skipet til selveste Kaptein Krok? Her er det bare en som kan vinne! Spenningen er til å ta og føle på. Men her er også plass til humor og abelgøyer når dekksgutten Smisk dukker opp.
Medvirkende: Egal teater. Forestillingen varer omlag 60 minutter.

Bill kr. 85,- på www.ibsenhuset.no
Arr: Ibsenhuset.

Norberts nye nabo

7. oktober kl. 13.00 og 15.00, Teater Ibsen.

Stakkars Norbert. Han er redd for nesten alt, han.
Norbert er redd for mørket, redd for høye lyder, skumle hunder og gamle damer. Det er ikke lett å være Norbert. Men en dag, en helt vanlig dag, ja, en dag som det her egentlig, får Norbert en ny nabo.
En nabo som ikke ligner på han. En nabo som har reist over havet, fra den andre siden av verden. Og som har opplevd å være mye reddere enn det Norbert noen gang har vært.

Forestillingen varer ca. 30 min.Anbefalt fra 3 år. Vaffelsalg 1 time før forestillingene.
Bill. kr. 50,- uansett alder. Forhåndssalg på www.teateribsen.no
Arr: Teater Ibsen

Magiske Fredrik

14. oktober kl. 13.00 og 14.30, Skien kulturskole.

Fredrik savner farfar. De to var bestevenner og gjorde alt sammen. Men nå er han borte. For alltid. Det er rart at han ikke er her lenger synes Fredrik.
Det eneste Fredrik vil nå er å lære seg å trylle sånn som farfar gjorde. Fredriks farfar var nemlig verdens største tryllekunstner. Han kunne trylle penger ut av ørene på folk, fikk ting til å sveve, sagde damer i to og dro kaniner opp av hatter. Hadde farfar bare rukket å lære ham, så kunne Fredrik kanskje ha tryllet farfar levende igjen.
En dag går Fredrik opp på loftet og roter i bestefars gamle saker. Der finner han farfars gamle flosshatt, hansker og tryllestav, og magiske ting begynner å skje…

Enkel kafé fra kl. 12.00. Anbefalt fra 4 år.
Bill. kr. 50,- på www.deltager.no eller i døra.
Arr: kulturkontoret.

Barnas Verdensdag

21. oktober kl. 11.30 - 16.00. Skien kulturskole og Ibsenhuset.

Vi tar turene til Kina for å prøve ut Tai Chi, svinger innom Japan og sier Arigato, tar en tur til Brasil og karnevalet der. Vi tester brasiliansk gatekunst, danser som i Bollywood, og prøver oss på noen
liberiske tradisjoner. Det blir maskeverksted og drømmefangerverksted - samt lukter og smaker fra flere kontinenter. Åpning og marked fra kl. 11.30, verkstedene starter kl. 12.00. Barnas Verdensdag gir en smakebit av kulturer fra mange kanter av verden.

Passer for barn fra 1 - 10 år. Gratis adgang, mat kjøpes.
Arr: Kultur & fritid og Skien kulturskole i samarbeid med flere internasjonale foreninger.


På do med Gro, der skjer det no’

28. oktober, kl. 13.00 og 14.30, Skien kulturskole.

I morgenstresset går døra til badet i vranglås og mor, eller Gro som hun jo heter, er dermed innelåst på do... Men hva skjer egentlig rundt mor på do? Er dobørsten fornøyd med tilværelsen? Er det virkelig bare små pip som kommer fra badeendene? Og hvis man faller ned i badesluket - hvor kommer man da...? En leken forestilling om alt som kan skje på et baderom en helt vanlig morgen.

For barn fra 3 år og langt oppover i alder. Enkel kafé fra kl. 12.00.
Bill. kr. 50,- på www.deltager.no eller i døra.
Arr: kulturkontoret.

Hjalmar Johansen og polarheltene

4. november kl. 13.00, Brunosten (lesesalen) Skien bibliotek.

I år er det 150 år siden Skiens polarhelt Hjalmar Johansen ble født. På Skien bibliotek får du vite mer om Hjalmar Johansen og de andre store polfarerne når Bjørn Ousland kommer på besøk. Han har nemlig skrevet en kritikerrost polarserie for barn, bestående av bøkene Nordover, Sydover, Nansen over Grønland og Amundsen gjennom Nordvestpassasjen. Her blir det både drama, spenning og fakta på en gang.

For barn fra 6 år. Gratis adgang, men begrenset plass. Dørene åpner ca. 15 minutter før forestillingen starter.
Arr: Skien bibliotek.

Rytmer fra verdensrommet

11. november kl. 13.00, Parkbiografen.

En stor stjernehimmel og et lite romskip med to lekne astronauter, er rammen for denne rytmiske romreisen. Underveis opplever rytmemakerne Baden & Dahlen gleder og utfordringer. Det oppstår uenighet i cockpiten, de blir utsatt for storm, motorstopp og livsfarlige asteroider. I denne konserten blir det laget rytmer med tastaturer, computere, roboter, oljefat og sag, med referanser til romfartshistorien og til kjente science fiction-filmer.

For barn fra 3 år. Enkel kafé.
Bill. kr. 50 ,- + billettavgift. Forhåndssalg på www.parkbiografen.no
Arr: Jazzfest Skien.

Kouame Sereba – Shama Shama

18. november kl. 14.00, Ibsenhuset.

Lyd kan lages med stemmen, med hender, føtter, trommer og selvfølgelig med alt som finnes av stilige instrumenter. Her blir du invitert med til å leke med stemmebruk, klapping og tramping.  Lydkunstneren Kouame synger og forteller eventyr med hjelp av afrikanske djembe-trommer og andre rytmeinstrumenter. Dette er en forestilling med eventyr, sang og musikk fra Vest-Afrika hvor kombinasjonen av historiefortelling, nye lyder og fengende rytmer griper både barn og voksne. 

For barn fra 3 år.
Bill. kr. 60,- på www.ibsenhuset.no
Arr: Ibsenhuset.


Askeladden

25. november kl. 13.00 og 15.00, Teater Ibsen

Askeladden er lei! Hver dag får brødrene hans, Per og Pål, lov til å gjøre som de vil, mens han selv blir tvunget til å jobbe hele dagen med å grave i asken. Men nå er det slutt! Kongen har lovet bort prinsessa og halve kongeriket – og Askeladden vil prøve seg. Alle andre syns at Askeladden er en raring, og ingen tror at han har noen mulighet til å vinne kongens premie, men Askeladden selv er full av selvtillit!
Nå er han klar. Klar for eventyr!


Forestillingen varer ca. 30 min. Anbefalt fra 4 år.
Vaffelsalg 1 time før forestillingene.
Bill. kr. 50,- uansett alder. Forhåndssalg på www.teateribsen.no
Arr: Teater Ibsen.

Med egne øyne

2. desember kl. 13.00, Telemark Kunstsenter.

Bli med TKSs formidler på en runde i utstillingen Ungdommen/Dhalinyarada, hvor vi ser på, undrer og snakker sammen. Etterpå jobber vi i atelieret med vårt eget «kunstverk», inspirert av det vi har sett i utstillingen.

Utstillingen Ungdommen/Dhalinyarada består av arbeider av den amerikanske fotografen Mohamud Mumin, som i noen år fulgte noen unge amerikanske menn med bakgrunn fra Somalia. Han ønsket å dokumenter deres innsats for å bedre forholdene for seg selv, mennesker rundt dem og i nærmiljøene. Munin ønsket med det å vise en annen side av det somaliske miljøet i Minnesota enn det media vanligvis presenterte.

Formidlingen passer best for barn fra 6 år.
Gratis adgang.
Arr: Telemark Kunstsenter.

Julemarked i Skien

9. desember kl. 11.00 - 16.00, Handelstorget.

Bli med på et ekte julemarked for store og små på Handelstorget. Her blir det garantert julestemning med servering av julemusikk fra scenen og julegodt fra handelsbodene. Detaljer om programmet finner du på www.skien.kommune.no/lordagsbarn når det nærmer seg advent.

Gratis adgang.
Arr: Skien kommune m.fl.

Heksagon og julestria

16. desember kl. 13.00 og 14.30, Brunosten (lesesalen) på Skien bibliotek.

På Skien bibliotek sikrer vi julestemningen med forestillingen Heksagon og julestria, basert på boka Heksagon og skyggene. Forestillingen forteller varmt og morsomt om ventetid og vennskap, og inneholder mye sang og musikk. Ute snør det, og det er kaldt og mørkt, akkurat slik det pleier å være når det er jul. Boboz har en hemmelighet i sirkusvogna si. Han lager en alt-for-stor julepresang til Heksagon. Heksagon vil lage presang til ham også, og hun vil pynte til jul. Men hekser feirer ikke jul, de feirer fullmåne-netter. Og hva ønsker egentlig en tulleklovnevenn seg? Forfatter Christin Grilstad Prøis spiller selv heksa Heksagon. Med seg på scenen har hun musiker og aktør Pål Prøis.

For barn fra 4 år.
Gratis adgang, men begrenset plass. Dørene åpner ca. 15 minutter før forestillingen starter.
Arr: Skien bibliotek.

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 11.10.2017 13:55