- Det sier mye om demokratiet vårt

Menstad ungdomsskole har engasjerte og flotte elever, som vil gjøre skoledagen best mulig. Nå har elevrådet skaffet høyttaleranlegg til bruk i friminuttet, takket være penger fra BUK.

I vinter arrangerte Skien kommune Barn og unges kommunestyremøte (BUK). Da var alle grunnskolene representert med to elever, som fordelte 188.000 kroner mellom skolene.

Elevrådsleder Hassan Ali Hassan og nestleder Stian Hansen fra Menstad ungdomsskole kjempet hardt for å få penger til et høyttaleranlegg, som skulle brukes i skolegården. Menstad skole fikk 11.000 kroner, og nå er høyttaleranlegget på plass og i bruk i storefri.

Besøkte Menstad: Rektor ved Menstad, Mari Lunde (fra venstre), ordfører Hedda Foss Five, elevrådsleder Hassan Ali Hassan, nestleder Stian Hansen og kommunalsjef Grete Gjelten.

- Vi ville ha et anlegg sånn at alle kunne høre på musikk, danse og ha det fint. Det var gøy å være i BUK, og vinnerinstinktet kom nok litt fram i oss. Det er veldig bra at BUK finnes, og at ungdommene kan få si hva de mener og hva de synes pengene skal gå til. Det sier mye om demokratiet vårt at ungdommer får være med på å bestemme, sier Hassan.

Dissekerte griseøyne: Ordfører Hedda Foss Five og kommunalsjef Grete Gjelten fikk se på at Eline Haagenrud Grønlid og Matias Holte Engvold i klasse 9d dissekerte griseøyne i naturfagstimen.

Torsdag var ordfører Hedda Foss Five og kommunalsjef for oppvekst, Grete Gjelten, på besøk på Menstad. Der fikk de snakke med elevrådet, som hadde mange innspill og tanker rundt sin egen skolehverdag. Elevene hadde blant annet spørsmål om gratisprisnippet, aktivitetstilbudet for ungdom og busstilbudet.

Etter spørsmålsrunden fikk ordføreren og kommunalsjefen være med inn i to av skoletimene. Der fikk de blant annet se modige elever som dissekerte griseøyne i naturfagstimen og en sangglad gjeng i musikktimen.

Publisert: 28.03.2019 15:07
Sist endret: 03.07.2019 09:01