- Så koselig å se dere igjen

Gjensynsgleden var stor, da Lyngbakken bo- og behandlingssenter i dag åpnet dørene til dagavdelingen for første gang siden mars 2020.

Ballonger, konfetti, bobler og frokost ventet tjenestebrukerne av dagaktivitetstilbudet da de ankom Lyngbakken mandag morgen. Noen var nok litt spente på hva som ventet, men det tok ikke lang tid før både brukere og ansatte smilte om kapp med høstsola.

- Vi stengte ned dagavdelingen på Lyngbakken 16.mars i fjor, og åpnet på Gjerpen klubbhus 9.juni. Nå er det veldig godt å være tilbake her etter ett år og fire måneder borte, sier koordinator Kristin Ruud Bjorhusdal.

Denne uken er det program med kulturelle innslag hver dag for brukerne, samtidig som det står laks på middagsmenyen.

- Foreløpig har vi nye tjenestebrukere hver dag så menyen vår er lik, men det blir litt ulike aktiviteter. Selv om vi åpner igjen er jo ikke pandemien over, så vi må fortsatt ha noen restriksjoner, fortsetter Bjorhusdal.

- På Gjerpen tok vi i mot to grupper daglig, og en større gruppe fredager, men nå har vi slått sammen daggruppene så vi har fem ulike kohorter hver uke, forklarer hun.

Fullroser Gjerpen

Enhetsleder Veronica Bomodden er også strålende fornøyd med å ha dagaktivitetstilbuldet tilbake på hjemmebane. Samtidig skryter hun veldig av samarbeidet Lyngbakken har hatt med Gjerpen.

- Det har vært helt supert, og har gitt oss en muligheten til å gi et tilbud mange andre kommuner ikke har hatt i covid-perioden, sier hun.

I målsetningene til dagavdelingen står det blant annet at de skal bidra til en positiv hverdag hvor trivsel, trygghet, mestring og glede er i fokus. Dette er mål både enhetsleder og ansatte har prioritert gjennom hele pandemien.

- Jeg er stolt av alle mine kreative og driftige medarbeidere som kun har vært positive gjennom hele "annerledes" tiden vi nå har hatt. På tross av korona har de hele tiden klart å sette brukeren i fokus, avslutter Bomodden.

Publisert: 11.10.2021 11:16
Sist endret: 11.10.2021 13:22