17. mai i Skien 2020

Feiringen av Norges nasjonaldag blir i år helt annerledes enn vi er vant til. I Skien har 17. maikomiteen satt sammen et program basert på egne ideer og innsendte forslag. Det blir mange ulike innslag, noe for både liten og stor. Korps og kor er med, båter og biler utgjør "tog", det blir taler og allsang. Deler av programmet streames, og deler av programmet foregår ute, "live".

Utdrag fra årets 17. maiprogram: Digitalt barnetog, ordfører på pop-up-turné i bydelene, båtkortesje på "ælva" og festsending fra Ibsenhuset

Programmet er klart, komiteen har jobbet etter mottoet: "Når folket ikke kan komme til 17.mai, må 17.mai komme til folket"!

En av dagens ingredienser blir en "pop-up-17.mai" i bydelene i Skien. Når salutten går kl. 10.30, er følget på plass på sitt første stoppested.  På hvert stopp blir det korpsmusikk, tale av ordfører, russepresident og allsang. Ordfører har med seg medlemmer av komiteen, og sammen ønsker alle å bidra til den gode fellesskapsfølelsen vi alltid kjenner på når vi feirer vår nasjonaldag.

Foto: Dan Hagen

Politi, brannbil, tre biler fra Skien Røde Kors, en kommunal bil og en russebil  følger med ordfører og 17. maikomité på runden.

Komiteen oppfordrer alle som bor i bydelene som får besøk til å delta i arrangementet fra balkonger og vinduer. Vi sees!

Hvem bygger Skiens fineste bygg?

Bli med på konkurransen om å bygge et valgfritt bygg i Skien. Det kan være skolen din, rådhuset, Skagerak Arena, Ibsenhuset eller Skien kirke. Du bestemmer og du kan bygge alene eller sammen med flere.

Barnetoget og hele Skien sentrum skal gjenskapes gjennom en digital versjon på Minecraft.

Program for nasjonaldagen i Skien:

Kl. 06.30-07.30: "Flagget flyr" (værforbehold)

Kl. 08.00: Salutt, festringing fra Skien kirke, flaggheising utenfor rådhuset med musikk og sang ved Telefylkets musikkorps og Skiens Mannssangforening, hilsen fra 17. maikomiteens leder Odin Adelsten Aunan Bohmann og russepresidentene. Speidere fra 3. Skien speidergruppe heiser flagget, og Daniel Norland Gundersen spiller "Mitt lille land" på trompet fra rådhusbalkongen. Telemark symfoniorkester avslutter sendingen med "Norge i rødt, hvitt og blått" ( i opptak).

Sendingen fra rådhuset streames live: www.skien.kommune.no

Fra kl. 08.05: Korps/grupper fra korpsene spiller utenfor eldreinstitusjonene våre. Tidspunkt avtales direkte mellom korps og institusjoner. Disse korpsene er med:
Gimsøy skolemusikk, Gjerpen skolekorps, Gulset skolemusikk, Klyve skolekorps, Menstad skolekorps, Skiens skolemusikk, Skotfoss skolemusikkorps, Borgestad musikkorps, Musikkforeningen Suoni, Skien Janitsjar, Skotfoss Hornmusikk, Speidermusikken, Telefylkets Musikkorps og Frelsesarmeens hornorkester.

Mellom kl. 09.00 og 10.00 Diverse bekransninger.

Kl. 10.30: Salutt. Bilkortesje med utrykningskjøretøy og russebiler. Ordfører Trond Ballestad og medlemmer av 17. maikomiteen starter på sin rundtur til bydelene. Det blir stopp med tale av ordfører og russepresident, allsang og musikk med lokale korps. Stoppesteder er Klyve, Buerløkka, Gamlegrensa og Ravnåsen.

Bli med fra vinduer og balkonger!

Kl. 12.00: Barnevennlig sending: Sendingen streames på: www.skien.kommune.no.
"Vi er barn fra forskjellige land" - elever fra Stigeråsen, Klyve og Buer barneskoler samt elever fra kulturskolen.
Sigrid Berntsen Honningdal & Johannes Nilsen Kildal
Jonis Josef & Erik Mogeno
SFO Skotfoss oppvekstsenter
Klyve skolekorps spiller
Kunngjøring av beste Minecraft-bygg og vinner av tegnekonkurransen.

Kl. 13.00: Nasjonal salutt. Hele Norge synger: "Ja, vi elsker dette landet!".

Kl. 13.05: M/S Victoria leder båtkortesjen fra Borgestadholmen til Skien. Medlemmer fra Musikkforeningen SUONI spiller ombord under ledelse av Øyvind Strand.

Båtkortesjen starter ved Down Town kl. 12 og møter Victoria ved Borgestadholmen kl. 1300. Kortesjen snur ved Bryggevannet.

Ca. kl. 14.15: M/S Victoria går fra Hjellebrygga og fortsetter seilasen opp til Skotfoss hvor hun snur og seiler tilbake til Hjellen.

For flere opplysninger om båtkortesjen: se "17. mai på elva", gruppe på FB

Kl. 13.05: Speidermusikken spiller utover byen fra Kapitelberget

Kl. 15.00: Barnetog på "Minecraft" - se mer informasjon her: 17maicraft.no

Kl. 17.00 Salutt! Festaften  fra Ibsenhuset.
Tale for dagen: Jonis Josef
Hardingfele og sang: Symre Taugbøl Bang
Sang: Jan Erik Fillan, Nina Gromstad og Hilde Norland Gundersen
Diktlesing: Ola Otnes
Husorkester: André Kassen, saxofon, Per Erik Watle, gitar, Jan Olav Renvåg, bass, Stig Sjøstrøm, trommer. Konferansier: Jannicke Irwin Abrahamsen.
Ordfører Trond Ballestad takker for dagen. Kapellmester:Espen Gjelstad Gundersen.

Sendingen streames på: www.skien.kommune.no

Barnetog og borgertog utgår. Det blir ingen arrangementer i sentrum. Vi må unngå å samles i store grupper.  Og vi følger de nasjonale reglene for godt smittevern.

Publisert: 07.05.2020 12:03
Sist endret: 09.06.2020 13:35