21 nye smittede i Skien

Skien kommune fikk meldt totalt 21 positive covid-19 tester tirsdag 30. mars.

20 av disse tilhører nærkontakter til tidligere påvist positive, og de er alle knyttet til 3 husstander der det er kontakt innad mellom disse.

Flere av de positive hadde symptomer da de ble satt i karantene, og de positive svarene var derfor i stor grad forventet og en følge av målrettet TISK-arbeid.

Tross store tall, er derfor situasjonen ikke betydelig forverret fra dagen før, men de fremhever behovet for avstand, og for å holde antall sosiale kontakter nede. Viruset smitter enda  fortere enn før, og det er lite som skal til før smittespredningen brer seg også ut av husstander.

I kommunalområdet helse og velferd ble det den 30 mars påvist covid-19 smitte hos 1 tjenestemottaker ved Gulset Hjemmetjenestesone 1.  Tjenestemottaker har kjent smittevei og er identifisert nærkontakt til tidligere påvist smittetilfelle. Smitteverntiltak og smittesporing, og nærkontakter blant beboere og ansatte er satt i karantene. Berørte pårørende er informert.

Prøvesvarene viser at det foreløpig ikke er påvist ytterliggere smitte blant beboere eller ansatte i etterkant av påvist smitte ved 4. etg Gulset sykehjem.

Karantener

Ved Lunde barneskole er en klasse på 4.trinn fortsatt i karantene. Ved Mæla uskole er også en klasse i karantene. To klasser på Lunde og en klasse ved Mæla ungdomsskole er i ventekarantene

Hold avstand, hold deg mest mulig hjemme eller ute med god avstand til andre- og gå ikke ut med symptomer; ha lav terskel for å teste deg også i påskedagene- kommunens testere er klare for å ta imot deg hver dag gjennom hele påsken!

For informasjon om Skien og korona, se: https://www.skien.kommune.no/korona

Publisert: 31.03.2021 08:35
Sist endret: 31.03.2021 09:55