21 nye smittede i Skien

Mandag 3.mai fikk Skien kommune meldt til sammen 21 positive covid-19 prøver. Av disse hadde 20 kjente nærkontakter.

Nasjonalt ble det meldt 23 smittede. Det skyldes trolig forsinkelse i rapportering.

Det ble foretatt 376 tester mandag.

I løpet av mandag 3. mai ble påvist smitte hos to personer med tilknytning til rusmiljøet. Samtidig er ytterligere personer med tidligere smitte nå ute av isolasjon. Forsterket og tilpasset TISK fortsetter, og dette inkluderer også utstrakt retesting av aktuelle personer og nær oppfølging.

Mandag ble det også påvist smitte hos en ansatt i Skottekroken bofellesskap. Smitteverntiltak og smittesporing er iverksatt overfor berørte beboere, pårørende og ansatte ved aktuell enhet.

Kommunale barnehager:

Alle kommunale barnehager drifter på gult beredskapsnivå.
Ingen nye karantener

Skoler:

Alle kommunale skoler drifter på gult beredskapsnivå.

Nye karantener:
Gulset: en klasse på 10.trinn i karantene
Klyve: en klasse på 6.trinn i karantene

Generelle råd:

Smitten sprer seg fort, og kommuneoverlegen ber alle gjøre sitt ytterste for å unngå å havne i situasjoner der smitteoverføring kan finne sted:

- hold deg hjemme og la deg teste hvis du tror du kan være smittet

- hold avstand!

- unngå sosiale settinger når du kan!

- hold hendene rene og benytt munnbind der avstand ikke kan overholdes!

Her kan du lese mer:

Skien kommune - Informasjon om koronaviruset