Arkitektene møtes om Ibsenbiblioteket

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Arkitektteamene som skal tegne Ibsenbiblioteket kommer til Skien 6. august

Førstkommende tirsdag er det oppstartsmøte og befaring for arkitektkonkurransen. Vi inviterer pressa til å møte arkitektteamene kl. 13.30. Meld gjerne tilbake om dere kommer, så kan vi få til et best mulig opplegg.

De  3 + 3 søkerteamene som skal tegne og som kommer til Skien på tirsdag er:

 Kulturkvartalet

  • Kengo Kuma (J) / MAD (NO) (ARK og LARK)
  • Snøhetta (ARK og LARK) (NO)
  • Transborder studio (ARK) (NO)

Meierikvartalet

  • Schmidt Hammer Lassen (ARK) (DK)
  • Atelier Oslo / Lund Hagem (ARK) (NO)
  • Team Helen & Hard (ARK) (NO)

 

Skien kommune skal gjennomføre en arkitektkonkurranse for Ibsenbiblioteket på to lokaliseringsalternativer; Meierikvartalet og Kulturkvartalet. Konkurransene gjennomføres som to begrensede plan- og designkonkurranser. Plan- og designkonkurransen er valgt for å gi et godt underlag for valg av lokalisering, for å få fram hvordan de nasjonale oppgavene kan ivaretas, for kostnadsberegning av byggene og for å gi grunnlag for engasjement av arkitekt for videre prosjektarbeid. Konkurransene blir gjennomført med bistand fra Norske Arkitekters Landsforbund.

 Arkitektkontorene skal tegne i august, september og oktober. Det blir juryering i november og desember. Det skal kåres en vinner på hver lokalisering. Skien bystyre vil vedta lokalisering i februar 2020. Alle tegningene som kommer inn i konkurransen vil bli stilt ut fra midten av november i år.

 

 

 

Publisert: 03.08.2019 10:54
Sist endret: 16.05.2020 10:56