Bankene åpner for brevgirobruk

Skien kommune har i dag fått beskjed fra banken om at den som vil bruke brevgiro og savner den gule blanketten, kan signere regningen og sende den på vanlig måte i brevgiro– uten å skaffe ny blankett.

Vi har mottatt mange henvendelser de siste dagene fordi betalingsdelen av fakturaene fra kommunen er vekk, og skal erstattes ved at en logger seg inn og betaler i nettbank.  Enten med e-faktura eller oppretter avtale om faste trekk.

Mange – og særlig eldre – er ikke brukere av digitale løsninger, og vet ikke hvordan de skal få bruke brevgiro heretter.  Kommunen har sendt ut tomme blanketter for å avhjelpe til nå, men i dag ble det altså klart at en signatur på den nye regningen er nok.

Dette gjør du:

Kunder med Brevgiro-avtale som mottar en vanlig faktura uten den gule delen kan altså gjøre følgende:

1. Signer den nye regningen med underskriften din og dato
  2. Pass på at den forhåndsutfylte fakturaen har de riktige opplysningene om deg.
  3.  Legg ved følgeseddelen
  4.  Send inn i BrevGiro-konvolutten.

Etter medieoppslag og interpellasjon fra Jørn Inge Næss til Skien bystyre, har Skien kommune tatt ny kontakt med banken

-          Bankene har vist stor vilje til å løse dette og vi er glade for at vi nå kan slå fast at saken er løst, sier rådmann i Skien, Ole Magnus Stensrud, som har stor forståelse for at mange eldre har syntes at den nye ordningen har vært vanskelig.

Publisert: 15.10.2019 15:01
Sist endret: 16.10.2019 10:57