Bredbåndsutbygging i Skien kommune

Kommunen skal søke om tilskudd til bredbåndsutbygging fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Det kan søkes om tilskudd til bredbåndsutbygging i områder de kommersielle aktørene ikke finner det lønnsomt å bygge ut.

Prosjektet er et spleiselag hvor kommunen, Nkom og utbygger bidrar med midler. Det kan også være aktuelt for innbyggerne å bidra med dugnadsarbeid som f.eks. graving på egen tomt.

Det kan søkes om støtte til husstander som:
- kun har tilbud om nedstrøms hastighet under 10 Mbit/s (prioritet 1) og 30 Mbit/s (prioritet 2)

- vil stå uten tilbud om bredbånd grunnet utfasingen av kobbernettet

Ønsker innspill

Innspill og engasjement fra innbyggere, grendelag og bedrifter bidrar til å utarbeide en sterk søknad. Gå gjerne sammen flere og beskriv eller mål dekningen der dere bor, ønsker og behov for bredbånd. Det er også mulig å komme med innspill til områder. I 2019 planlegges det å søke støtte for å realisere utbygging i Valebø.

Innspill merkes med «Nkom 2019» og sendes til: skien.postmottak@skien.kommune.no innen 21. mai 2019 kl. 12:00. Spørsmål kan rettes til Tor Arnesen på tor.arnesen@skien.kommune.no.

Du kan selv måle hastigheten

Du kan måle din nettfart hjemme ved å laste ned applikasjonen «Nettfart mobil» fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Bruk nettbrett eller mobil med GPS-posisjon påslått. Mobilen eller nettbrettet du bruker til å måle hastigheten må være tilkoblet ditt trådløse hjemmenett (WLAN). For å få en mest mulig nøyaktig måling bør du stå nærme routeren og sørge for at annet utstyr ikke laster opp/ned, eventuelt er avslått. Målingene lastes automatisk opp i Nkoms kart og vil bli brukt av kommunen i arbeidet med søknaden. For mer informasjon om tilskuddsordningen se Nkoms nettside

Publisert: 30.04.2019 14:16
Sist endret: 03.07.2019 09:01