Byggeskikk-og bevaringspris

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Skien kommunes byggeskikk- og bevaringspris ble delt ut til en fløtningsdam, en melkerampe og et bolighus med vognskjul/garasje.

Utdelingen foregikk under en lunsj på rådhuset med prisvinnere, jury og ordfører tilstede. Byggeskikkprisen gikk til familien Aubert for deres bolighus med vognskjul/garasje i Håvundvegen 58. Bevaringsprisen gikk til to objekter; Bjorvannsdammen- fløtningsdam i Kilebygda, ved eier Bamble bruk og lokal dugnadskraft, og melkerampa på Bjørbekk i Melum ved Stavdal Grendelag. 

Juryen uttaler at byggeskikkpris-vinneren er godt eksempel på hvordan en ny enebolig med garasjebygg er tilpasset en større helhet på en respektfull og god måte. Bolighuset har i volum, form, og uttrykk stor likhet med den tidligere portnerboligen som sto på tomta, og karakteristiske trekk som f.eks. den spesielle teglpipa, er videreført i det nye bolighuset.

Bevaringsprisen gikk til to objekter som begge representerer viktige samfunnsfortellinger, men som nå har gått ut av tiden til sitt opprinnelige bruk. Det er derfor særdeles viktig å bevare denne type anonyme kulturminner for nye generasjoner. Restaureingsarbeidet er gjennomført på dugnad og både dammen og melkerampa har fortsatt en bruksverdi i miljøene de står i. Dette er vesentlig for å sikre bevaring av, og fortellingen om disse kulturminnene.

Publisert: 04.12.2018 10:26
Sist endret: 04.12.2018 12:57