Datasenter - tema på Næringsforum

Grenland næringsforening og Skien kommune samlet lokalt næringsliv til Skien næringsforum i dag.

Tema for møtet var Googles kjøp av tomt i Skien og hva som skjer videre. Selv om det i dag ikke foreligger noen investeringsbeslutning for å starte bygging av datasenter på tomten, er det naturlig for Skien kommune, region og næringsliv å sette seg ned sammen å tenke litt høyt rundt det åpne spørsmålet - HVA NÅ?

Site Telemark og Skien kommune fortalte om veien til Googles tomtekjøp og om hvordan arbeidet legges opp fremover.

- Hovedmålsettingen vår er at Skien og Grenland skal bli et naturlig førstevalg for etablering av datasenter i Norge, sier ordfører Hedda Foss Five.

Tre næringslivsledere var invitert til å komme med innspill. Eivind Walstad fra Maxeta, Trine Riis Groven fra Grenland Invest og Hans Rønning fra Kjørbekk og Rødmyr interesseorganisasjon.

- Vi vet ikke hva som kommer, men vær forberedt. Ha hjemmesider på engelsk og tysk og riktig kompetanse er rådet fra næringslivslederne.

Publisert: 04.09.2019 14:34
Sist endret: 04.09.2019 14:34