Delta-variant avdekket i Skien

Fire personer fikk tirsdag kveld bekreftet at de er smittet med deltavarianten av koronavirus. En slik sjekk tar opptil en ukes tid etter at man får påvist smitte.

Det betyr at de fire allerede har gjennomført mesteparten av isolasjonstiden sin. Smittesporingsteamet i Skien har gjort grundig smittesporing, og har påvist kun et fåtalls nærkontaker i Skien. Alle nærkontakter er satt i karantene.

De smittede har forskjellige smitteveier. Det dreier seg om importsmitte fra Europa og smitte fra sosiale sammenkomster i to forskjellige kommuner i Sør-Norge. Kommunen går av personvernhensyn ikke ut med hvor disse personene har oppholdt seg.

Delta-viruset

FHI antar at delta-varianten blir dominerende i Norge i løpet av sommeren. Det er dokumentert at denne varianten er mer smittsom enn alfa-varianten av viruset. Utbrudd med delta kan derfor utvikle seg raskere enn tidligere. Kommunen har derfor stort fokus på å raskt oppdage utbrudd, og få utbrudd under kontroll.

Følg smittereglene!

Vi vil oppfordre befolkningen til å fortsatt etterleve de grunnleggende smittevernrådene:

-Husk god hånd- og hostehygiene,

-Hold 1 meters avstand til andre enn dine nærkontakter,

-Dersom du får luftveissymptomer må du holde deg hjemme og ta en test. Dette gjelder også for de som er vaksinerte.

Generelt oppfordres til å møte andre utendørs da risikoen for smitte er høyere inne enn ute.

Vi har nok vaksiner

Kommuneoverlegen oppfordrer dem som ikke har vaksinert seg til å bestille vaksinetime på kommunens tilbud om online booking. Se også Skien kommunens hjemmesider for informasjon om drop-in vaksinering og timebestilling

Publisert: 21.07.2021 11:23
Sist endret: 21.07.2021 11:23