Dødsfall ved ungdomsskole i Skien

En elev ved Kongerød ungdomsskole i Skien døde i dag på Rikshospitalet på grunn av komplikasjon til vanlig influensa.

- Vi i Skien kommune føler med de nærmeste og sender dem vår dype medfølelse i den tunge tiden, sier kommunalsjef i Skien, Grete Gjelten

Hun forteller at skolen holdes åpen i kveld for dem som trenger noen å snakke med. Psykososialt kriseteam vil være tilstede. Skolen holdes åpen så lenge det er behov for det.

Ordinær influensa

Influensaen har kommet til Telemark nå. At en ungdom dør av influensa er sjelden, men det hender av og til i vanlige influensasesonger. Det er ingen grunn til å forholde seg annerledes enn til de generelle rådene vi gir, sier kommuneoverlege Vegard Høgli: - Vær nøye med å vaske hendene godt og ofte, spesielt når du har vært ute blant folk. Ha gjerne med spritholdig hånddesinfeksjonsmiddel i lomma når du er ute, og bruk den. Unngå å hoste og nyse rett ut i lufta. Bruke et papirlommetørkle som du kaster etter bruk. Til nød kan du hoste i albukroken, sier han.

Influensaen er plagsom, med slapphet, feber, hoste, verking i kroppen, sår hals, hodepine og eventuelt kvalme/oppkast.

Hvis du blir syk:

Hvis du får influensa og ikke har noen kronisk sykdom fra før, er det beste rådet å holde seg i ro hjemme, drikke godt, og eventuelt bruke febernedsettende og smertestillende medikamenter. Det er vanligvis ikke nødvendig å oppsøke lege, unntatt hvis en etter noen dager blir mer medtatt, får pustevansker eller ny, kraftig feberstigning. Da bør en kontakte lege raskt.

Publisert: 13.02.2020 16:43
Sist endret: 09.06.2020 13:35