Eiendomsskatt i Skien

NRK-innslaget om takst og eiendomsskatt i Brennpunkt har ført til mange spørsmål om denne praksisen også gjelder Skien kommune.

Skien kommune kan ikke stå ansvarlig for opplysninger og tallmateriale som NRK presenterer i sin søkemotor.

Taksering av Skien kommune

Skien kommune gjennomførte omtaksering av alle eiendommer i Skien i 2017 og takstene ble gjeldene fra 2018. Vi benyttet det som kalles "vanlig kommunal taksering". Denne metoden blir benyttet av ca 80% av alle kommuner fremkommer det av Brennpunkt. Befaring og taksering av eiendommer i Skien ble gjennomført av en ekstern taksator. Vi benyttet selskapet Verditaksering Kjell Larsen AS. Det ble stilt krav til utdannelse og kompetanse til det personell som gjennomførte takseringen.

Les mer om eiendomsskatt og taksering i Skien kommune

Sjekk din eiendomsskattetakst og skatt
NB! Takster som har blitt endret etter 1. mars i forbindelse med klage, fremkommer ikke i oversikten over ny, vedtatt eiendomsskattetakst.

Svar på spørsmål vi har fått etter NRK programmet

1. Jeg har søkt i NRK sin søkemotor på min eiendom. Der ser jeg skatten min og skatten på eiendommene i samme område. Stemmer de opplysningene NRK har? Hvorfor betaler jeg mer enn naboen?
Svar: Skien kommune har mulighet til å se om din takst og skatt er i samsvar med NRK sine opplysninger om din eiendom. Eiendomsskattekontoret har ikke lov til å gi ut informasjon om andre eiendommer enn innringers eiendom. Du kan selv hente opplysninger om din eiendom på våre nettsider

2. Hvilken kompetanse har de som har taksert boligen min?
Svar: Skien kommune har benyttet vanlig kommunal taksering og engasjerte Verditaksering Kjell Larsen AS til å gjennomføre befaring og taksering. Kommunen har stilt krav til utdannelse og kompetanse hos de som gjennomfører takseringen.

3. Taksten til kommunen stemmer ikke med det som står på selvangivelsen min.
Svar: Det er ikke samsvar mellom kommunal eiendomsskattetakst og formuesverdien benyttet av Skatteetaten. Formuesverdien vil årlig endre seg etter boligveksten, mens eiendomsskattetaksten står uendret fra takseringsåret (2017).

Klage på eiendomsskattetakst

Du kan klage på eiendomsskattetaksten seks uker fra den offentlige skattelisten legges ut 1. mars. I år måtte det gjøres senest 13. april.

I 2020 vil fristen for å klage være 13. april, 6 uker etter at skattelistene legges ut 1. mars

Publisert: 16.08.2019 13:41
Sist endret: 19.08.2019 12:58