Elevene kommer tilbake til skolene

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Neste uke vil skolene starte opp igjen for fullt, når elevene fra 5. til 10.klasse returnerer til klasserommene.

Mens 1-4.klassingene har hatt skoleundervisning de siste to ukene, har de eldste elevene i grunnskolen fortsatt hatt hjemmeundervisning, men i løpet av uke 20 skal alle grunnskoleelevene i Skien tilbake til skolene sine.

Når og hvordan dette skal gjennomføres vil variere litt fra skole til skole på grunn av blant annet plassutfordringer og hvordan man kan etterfølge de oppdaterte smittevernreglene fra FHI.

- Smittevernhensyn vil fortsatt være det aller viktigste for oss, og ettersom vi har mange ulike skoler hva størrelse angår, antall rom og antall elever så vil de også få en ulik oppstart, sier Grete Gjelten, som er kommunalsjef for oppvekst.

Ungdomsskolene starter tirsdag

Felles for alle barneskolene er at de yngste elevene møter mandag morgen, som de har gjort de siste 14 dagene, mens det varierer litt for når de eldste kommer tilbake.

- Noen få barneskoler vil klare å ta imot alle elevene allerede mandag morgen, mens andre har sagt de i hvert fall vil samle de eldste elevene i løpet av dagen for å si «hei». Ungdomsskolene vil vente en dag, og har oppstart på tirsdag, sier Gjelten, og forsikrer om at alle skal få god informasjon om når de kan få begynne på sin skole igjen.

- Vi sender ut melding til alle elever og foresatte i dag om hva som er gjeldende for deres trinn og skole.

Supplerer med hjemmeskole

Med fortsatt krav om blant annet en meter avstand mellom elevene og kohorter må skolene være kreative og løsningsorienterte, når de nå skal tilbake til en mer normal skolehverdag frem mot sommerferien.

- Det vil bli ulikt fra skole til skole hvordan man organiserer hverdagen for å etterfølge smittevernregler og opplæringsloven. Noen elever vil for eksempel få et redusert tilbud på skolen, men da vil det bli supplert med digital undervisning hjemme. Andre steder vil man ha uteskole halve dagen, før man bytter med en annen gruppe og er inne den andre halvdelen, sier Gjelten, som er klar på at en ting gjelder for samtlige skoler.

- De er veldig klare til å ta imot elevene sine igjen, og gleder seg enormt mye. Det er helt sikkert, avslutter hun

 De oppdaterte smittevernreglene fra FHI for barneskolen og ungdomsskolen kan du lese her:

Barneskolen

Ungdomsskolen

Publisert: 08.05.2020 09:50
Sist endret: 09.06.2020 13:35