Elsykkelbibliotek på Gulset og Klyve

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Siden mai har biblioteket i sentrum lånt ut elsykler. Nå kan du også låne elsykler på Klyve og Gulset.

Bypakke Grenland startet i mai en ordning for utlån av elsykler via Skien bibliotek. Etterspørselen etter de tre syklene har vært stor. 

Bystyret i Skien har bevilget 200 000 kroner til kjøp av sju nye elsykler. I samarbeid med nærmiljøsentrene på Gulset og Klyve utvides ordningen nå også til bibliotekene i disse bydelene. Gulset og Klyve får to sykler hver til utlån. De tre siste plasseres på Skien bibliotek som nå har seks sykler til utlån. Alle utlån skjer via nettsidene til Bypakke Grenland. Du kan låne de nye syklene fra torsdag 26. september.

- Det er fint at vi har fått utlånsordningen også i to av bydelene. Det gjør at flere får tilgang til elsyklene. Å sykle er bra for folkehelsa og miljøet, sier ordfører Hedda Foss Five.

Er klare til å låne ut elsykler: Lise Ripegutu (fv), Kristin Fougner, Rikke Phillippi, Arne Olav L. Hageberg, Gisle Lunde, Svenja Vitt og Hedda Foss Five.

Info om ordningen

Bibliotekene på Klyve og Gulset har ikke åpent like ofte som hovedbiblioteket i sentrum. Derfor samarbeider filialene med nærmiljøsenterne om det praktiske knyttet til utlån og innlevering av syklene. På alle de tre stedene er det utlevering av sykler på torsdager. Syklene på Klyve leveres inn før kl 19 mandagen uken etter. På Gulset og i sentrum leveres syklene inn før kl 19 tirsdag uken etter.

Tilbudet er tilgjengelig for alle over 18 år. Legitimasjon må fremvises når du henter sykkelen. Syklene leveres ut med hjelm og solide låser for at de skal kunne oppbevares trygt og sikkert. For at flest mulig skal få mulighet til å bruke syklene må du vente i tre måneder mellom hvert lån.

Du booker sykkel ved å fylle ut et skjema på nettsidene til Bypakke Grenland. Der velger du stedet du ønsker å låne fra, hvilken type sykkel du ønsker (der det finnes flere modeller), og fyller inn kontaktinformasjon.

Publisert: 24.09.2019 15:45
Sist endret: 16.05.2020 10:56