Endringer i nasjonale tiltak fra tirsdag 23.februar

KORONANYTT: Regjeringen viderefører i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene. Fra tirsdag blir det lettelser for barn, unge og studenter, men innstramminger i skjenkebestemmelsene.

Barn og unge under 20 år kan i dag trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt.

Fra tirsdag 23.februar åpnes det også opp for idrettsarrangementer og konkurranser for barn og unge som samler deltakere fra samme kommune. Disse arrangementene kan ha inntil 50 personer innendørs og 200 personer utendørs.

I idretter som involverer nærkontakt, som for eksempel fotball og håndball, må alle deltakerne i konkurransen være fra samme kommune. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det.

I idretter som ikke innebærer nærkontakt, som for eksempel ski, kan konkurransene samle deltakere fra idrettskretsen eller regionen.

Se hele oversikten over smitteverntiltakene som blir gjeldende fra tirsdag 23.februar her.

Publisert: 22.02.2021 11:20
Sist endret: 22.02.2021 11:36