Fortsett med å være flinke

Det er krevende å drive idrettsklubb om dagen. Noen idretter er fortsatt stengt, og resten driver under svært skjerpede tiltak. De aller fleste klubbene i kommunen har funnet måter å holde aktiviteten i gang, godt innenfor reglementet fra NIF, FHI og særforbundene.

Onsdag denne uka ble det sendt ut nye oppdateringer på reglementet fra kommunen til alle idrettslagene, og erfaringen til idrettsrådgiverne er at klubbene bruker mye ressurser på holde seg oppdatert.

- Klubbene er veldig flinke, og det må de fortsette med å være. Reglene som har kommet nå er laget av en grunn, og det virker som de aller fleste tar dem på alvor, sier Vegar Weholt, og legger til at svært mye ansvar fortsatt vil ligge på de ulike klubbene.

- Vi sender ut mailer med informasjon som kommer fra Norges Idrettsforbund, men de ulike særforbundene har også sine egne regler. Disse er det opptil klubbene å oppdatere seg på, innenfor sin idrett, sier han.

Still spørsmål

Daglig kommer det inn henvendelser til idrettsrådgiverne om hva man kan gjøre innenfor de ulike idrettene. Et enkelt tips er å følge de generelle reglene om avstand, håndvask og maks fem personer. Et annet er å fortsette å spørre om man er usikker.

- Ingen må gjøre ting de kun tror er lov. Da er det mye bedre at de spør oss, og da før de prøver det ut. Ikke sett i gang noe som helst som er uklart, sier Weholt, og avslutter med to tips til idrettsklubbene.

- Det er spesielt to ting vi ser fungerer. Det ene er vakthold. Alltid ha en voksen person tilstede. Det andre er kommunikasjon. Klubbledelsen må sørge for at alle i klubben kan reglene godt, slik at man unngår at en trener plutselig kjører sitt eget opplegg. Skilt godt, og sørg for å få ut informasjon til alle som trenger den. Det er et styreansvar.

Full kontroll på Kleiva

En av idrettsplassene som er godt skiltet er fotballbanen på Kleiva. Ankommer du Storms flotte fotballanlegg kan du umulig komme deg ut på banen uten å møte på minst ett av klubbens mange baneskilt.

- Vi har åtte skilt rundt banen, og bytter dem ut etter hvert som reglene endres, sier leder av fotballgruppa, Stian Lauritzen, som selv sto banevakt da kommunen gjestet Storm-banen torsdag kveld.

- Jeg ville være her selv i dag for å se til at alt gikk riktig for seg. De andre vaktene har vi allerede fylt opp. Vi la ut en melding på facebook, og etter fire timer hadde 20 personer meldt seg. Det synes jeg er veldig moro, samtidig som det viser at det er et behov for å drive aktivitet nå.

Frem til midten av denne uka har klubben kun åpnet for trening sammen med personer innenfor egen husstand, men nå er tiltakene endret. Etter god intern kommunikasjon i klubben.

- Vi har ukentlig styremøter med hovedstyret, og når vi så at det første opplegget fungerte kunne vi åpne for mer. Nå prøver vi ut dette en periode, så får vi se hva vi gjør videre, Alt vi vedtar sendes ut til trenere og lagledere, i tillegg til at vi legger ut på facebook, hjemmeside og skilter godt, sier Lauritzen, før han avbrytes av en pappa som lurer på hvor han og sønnen kan trene.

- Den sonen er ledig, sier han og peker vei for de to fotballivrige.

- Det er cirka 50 spillere her daglig. Vi har delt inn i åtte soner. To soner på 7er banen og seks på hovedbanen. I tillegg har vi åpent på Tores Plass (treningsbanen) for de som vil drive annen aktivitet. Til helga kommer det nok enda flere, men det går fint. Bare alle følger reglene, og det gjør de nok, avslutter den blide fotball-lederen.

Publisert: 17.04.2020 10:01
Sist endret: 09.06.2020 13:35