Gir barn og unge mulighet til å delta

I går var ordfører Trond Ballestad på besøk hos Gulset bryteklubb. Klubben ønsket å formidle at mange familier ikke har økonomi som tillater at barn og unge har mulighet til å delta på idrett og andre fritidsaktiviteter.

Gulset bryteklubb har derfor søkt om støtte fra kommunens kontingentkasse - en tilskuddsordning som gir barn og unge i Skien kommune mulighet til å delta på minst en fritidsaktivitet. To ungdommer som nå har mulighet til å være med i bryteklubben på Gulset er Usama og Mohammed.

- Stor takk til Gulset bryteklubb for godt og inkluderende arbeid og Usama og Mohammed som forteller sin historie. Vi håper at ordningen blir godt kjent, slik at de som trenger det vet hvor de skal søke. Det er viktig at barn og unge har aktiviteter å gå til, sier ordfører Trond Ballestad.

Mohammed og Usama fikk nye sykler i går. Sponset av Power Skien.

Informasjon om kontingentkassa

Støtten kan gis barn og unge fra de er 6 år til de er ferdig med videregående skole. Tilskuddet skal primært dekke kontingenter i lag og foreninger. I andre rekke kan tilskuddet dekke nødvendig utstyr for å gjennomføre aktiviteten. Barnet kan få inntil 3.000 kroner til aktivitet eller utstyr per år. Det er klubbene som søker om støtten. Les mer om Kontingentkassa

I år har Skien kommune til rådighet 561 000 kroner i kontingentkassa. Av dette er 400 000 kroner kommunale midler. Telemark idrettskrets har søkt Gjensidigestiftelsen om midler til kontingentkasser i hele Telemark og med disse midlene bidratt med 116 000 kroner til Skien. I tillegg bidrar Kiwanis med 45 000 kroner.

Så langt i år har kommunen behandlet 158 søknader, på rundt 263 000 kroner. Søknader behandles fortløpende, og midler fordeles inntil kassa er tom. I 2019 delte Skien kommune ut 850 000 kroner fordelt på 478 søknader.

Publisert: 05.05.2020 10:00
Sist endret: 09.06.2020 13:35