Google kjøper tomt i SkienNew Page

Vi kan bekrefte at Google har kjøpt ca 2000 mål tomt på Gromstul, noen kilometer nord for Skien sentrum.

Skien er stolt og glad for å bli valgt som den foretrukne plasseringen fra Googles side i Norge.

Skien har en lang tradisjon for å være en av de viktigste industribyene i Norge, og vi er med dette en by og region som også driver fremtidens digitale Norge fremover som nasjon. Vår historie og geografiske beliggenhet, god infrastruktur og tilgang til en dyktig arbeidsstyrke i området har vært viktige for Google sitt valg.

I arbeidet med å tilrettelegge for ny industri og næring har Skien kommune fremstått med troverdighet og pålitelighet og dette er sentralt for aktører som Google.

- Vi er svært fornøyd med Googles beslutning om å kjøpe en stor eiendom i Skien og at det trolig vil investeres i grunnleggende infrastruktur for å klargjøre tomten på Gromstul. Vi er samtidig klar over at Google kun har kjøpt en tomt, og på nåværende tidspunkt ikke har besluttet å bygge datasenter på Gromstul, men dette gir Skien og regionen en mulighet til å bli den første og den største storskala datasenterlokasjonen i Norge, kommenterer ordfører Hedda Foss Five.

Hun sier videre at i denne type prosesser er «Time to marked» helt avgjørende og kommunen har vel satt Norgesrekord i effektivt og responsivt utvikling- og reguleringsarbeid. Ordføreren ønsker å takke for det gode samarbeidet med Statkraft/Skagerak Energi, grunneier Løvenskiold, Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og regionale myndigheter som har vært sentralt for å komme dit vi er i dag – et samarbeid som vil fortsette i tiden fremover.

Bilde tatt sommer 2018 på Site Gromstul: Fra venstre: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid (AP), grunneier Leopold Løvenskiold, Ordfører Skien Hedda Foss Five (AP), Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Konsernsjef Statkraft Christian Rynning Tønnesen, gruppeleder Skien Høyre Jan Terje Olsen.

Kontaktperson Skien kommune:

Hedda Foss Five
Ordfører
hedda.foss.five@skien.kommune.no
Mob: +47 913 71 131

Kontaktperson Google:

Helle Skjervold
Pressesjef Google Norge / Comms & PR manager
skjervold@google.com
Mob: +47 982 40 288

For informasjon om Skien på engelsk, følg gjerne denne linken:
www.skien.kommune.no/welcome-to-skien